.

Κοινή σύσκεψη επιτροπών ορυχείων Αχλάδας και Προσηλίου

ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ «ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ» ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΟΡΥΧΕΙΟΥ «ΑΧΛΑΔΑΣ»
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2010, στο Τριγωνικό, η συνάντηση μεταξύ της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στο ορυχείο Προσηλίου και Συλλόγου Πληττομένων του Ορυχείου Αχλάδας.
Από τη συζήτηση έγινε αντιληπτό ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των δύο περιοχών, από τη λειτουργία των δύο ορυχείων, είναι ταυτόσημα.
Έγινε ανταλλαγή των εμπειριών των δύο επιτροπών από τη μέχρι τώρα δράση τους και συμφωνήθηκε η αλληλο-υποστήριξη του αγώνα των κατοίκων των δύο περιοχών, καθώς και να διερευνηθεί η δυνατότητα κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Κοινό σημείο των δύο περιοχών είναι τα ορυχεία και τα προβλήματα που αυτά δημιουργούν. Το ορυχείο «ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ» και «ΑΧΛΑΔΑΣ» εκμεταλλεύεται η ίδια ιδιωτική εταιρεία.
Οι κάτοικοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων του ορυχείου Αχλάδας (Αχλάδα, Σκοπός) και των ορυχείου Προσηλίου (Προσήλιο, Πολύρραχο, Τριγωνικό) είναι τα μόνα Τοπικά Διαμερίσματα στα οποία λειτουργούν ορυχεία και εξαιρούνται από τις προσλήψεις της ΔΕΗ, με βάση, το ισχύον σήμερα, ΦΕΚ 938/2002 περί «καθορισμού των Τοπικών Διαμερισμάτων και Δήμων για την κάλυψη των προκηρυσσομένων θέσεων της ΔΕΗ».
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αντιπροσωπία της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στο ορυχείο Προσηλίου θα επισκεφθεί σύντομα την Επιτροπή Πληττομένων στην Αχλάδα.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου