.

Σπάρτακος για ατύχημα ΑΗΣ Πτολεμαϊδας και αναγκαιότητα κατασκευής νέας μονάδας

ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ


Σωτήρια αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων τόσο της Επιχείρησης όσο και του Τμήματος της Πτολεμαΐδας, έπειτα από την φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας. Η φωτιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο της 4ης μονάδας του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ και ευτυχώς δεν πρόλαβε να λάβει μεγάλες διαστάσεις, καθώς το δυναμικό των πυροσβεστικών δυνάμεων έσπευσε ταχύτατα στο χώρο.
Η ΔΕΗ αποδίδει τη φωτιά σε βραχυκύκλωμα καλωδίων, ενώ άμεσα θα ορισθεί επιτροπή τεχνικών για τη διερεύνηση των αιτιών του συμβάντος. Τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί χάρη στην τεράστια τεχνογνωσία και την επαγγελματική κατάρτιση που διαθέτει το προσωπικό του Σταθμού και της Επιχείρησης γενικότερα.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα πόσο ουσιώδης και αποτελεσματική είναι η στελέχωση των νευραλγικών πόστων της Επιχείρησης από εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και όχι από έκτακτους και εργολαβικούς, που προωθεί η Διοίκηση της Επιχείρησης.
Όσο καθυστερούν οι προσλήψεις τόσο τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η ζωή των εργαζομένων, αλλά και των εγκαταστάσεων.
Με αφορμή το τελευταίο αυτό συμβάν στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εγείρει για μία ακόμα φορά την επιτακτική ανάγκη για την αντικατάσταση του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας με την σύγχρονη αντιρρυπαντική μονάδα Πτολεμαΐδα V.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου