Δυναμικές κινητοποιήσεις εξαγγέλλουν οι φορείς της Δυτικής Μακεδονίας - Η 28η Μαρτίου η πιθανότερη ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ-
Ανάρτηση:
Mavromatidis Dimitrios
την
21 Μαρ 2014
Την Παρασκευή 28 Μαρτίου θα κατατεθεί στη βουλή σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο νόμου για τη "Μικρή ΔΕΗ" καθώς φαίνεται πως είναι στα προαπαιτούμενα ώστε η χώρα να λάβει τη δόση των 11,5 δις. Από εκεί και πέρα φαίνεται πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει τη διαδικασία μετά τις εκλογές του Μαΐου .
Ο Περιφερειάρχης Γ. Δακής σε συζητήσεις, που είχε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα ζήτησε το πάγωμα των διαδικασιών και έλαβε τη διαβεβαίωση πως δεν θα γίνει ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ σε ένα άρθρο με τα υπόλοιπα νομοσχέδια.
Ήδη οι αντιδράσεις είναι πολλές και το απόγευμα της Πέμπτης έγινε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια για κοινή δράση των φορέων της περιοχής, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, των δημάρχων Αμυνταίου, Εορδαίας, Σερβίων- Βελβεντού Μ. Ιωσηφίδη, Β. Βρυζίδου, Β. Κωνσταντόπουλου, του αντιδημάρχου Κοζάνης Β. Καραπάτσιου και εκπροσώπων των εργαζομένων.
Στη σύσκεψη ακούστηκαν ακόμη και προτάσεις για κλείσιμο των συνόρων, αυτό όμως που αποφασίστηκε ήταν να συγκροτηθεί μια επταμελής επιτροπή, που θα διοργανώσει συλλαλητήρια, επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς, τους βουλευτές και κάθε είδους θεσμικές παρεμβάσεις.
Λίγο αργότερα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής είχε συνάντηση με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τις δύο πλευρές να τονίζουν πως θα στηρίξουν η μία την άλλη.
"Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση με τη ΓΕΝΟΠ για την εξαγγελία ότι πρόκειται να υπάρχει σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ μέσα από το σπάσιμο της. Συμφωνήσαμε να είμαστε σε συνεχή επαφή και να υπάρχει αλληλουποστήριξη" τόνισε ο κ. Δακής και πρόσθεσε πως "τα ζωτικά μας συμφέροντα είναι αδιαπραγμάτευτα. Τέτοια ζητήματα είναι το ιδιοκτησιακό των απολλοτριωμένων εδαφών, ζητήματα χρηματοδότησης για περιβαλλοντικά έργα, αναγκαστικές απαλλοτριώσεις οικισμών, μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος για όλη τη Δυτική Μακεδονία με τεκμηριωμένη πρόταση, υδάτινοι πόροι και εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα".
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κουτσοδήμας υποστήριξε πως "συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στο ίδιο δρομολόγιο για να αντιμετωπιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που εκποιεί το 30-35% της ΔΕΗ".
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ - http://www.xronos-kozanis.gr/
Δημοσίευση σχολίου