.

Αλέξης Τσίπρας: Εθνικό έγκλημα η πώληση της ΔΕΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Κομοτηνή, όπου είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους στον υποσταθμό της ΔΕΗ, ο οποίος προβλέπεται να ιδιωτικοποιηθεί με οδυνηρές επιπτώσεις και στην αγροτική παραγωγή της περιοχής.
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για "εθνικό έγκλημα" και τόνισε πως τα σχέδια για τη ΔΕΗ υπήρχαν πριν από το Μνημόνιο, απλώς τώρα μπαίνουν σε εφαρμογή με πρόσχημα δήθεν το δημόσιο χρέος, το οποίο από το 120% του ΑΕΠ έχει φτάσει στο 170% και, αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, τότε σύντομα θα φτάσει στο 205%.

Γυρνάμε στις εποχές που στη χώρα μας είχαμε το χάος των ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτρισμού και νερού, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έστειλε σαφή προειδοποίηση προς τους "επενδυτές" -μαυραγορίτες τους χαρακτήρισε- που θέλουν να αρπάξουν τον δημόσιο πλούτο της χώρας, την περιουσία του ελληνικού λαού. Ζήτησε από τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα τους και τόνισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πίσω τις στρατηγικού χαρακτήρα εταιρείες που ξεπουλιούνται από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.
Τόνισε επίσης πως οι εργαζόμενοι και ο λαός είναι αυτοί που θα κάνουν την ανατροπή και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εκτελέσει την εντολή που θα λάβει από τον λαό. Επεσήμανε ότι οι εκλογικές μάχες, οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να στείλουν ισχυρότατο μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης ώστε να υποχρεωθεί να πάει και σε βουλευτικές εκλογές άμεσα, ώστε να σταματήσει η καταστροφή της πατρίδας. Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζεται στον Εχίνο της Ξάνθης και το βράδυ θα μιλούσε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην Κομοτηνή
Πηγη: www.avgi.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου