.

Μπλακ άουτ σε 2.035 προσλήψεις της ΔΕΗ λόγω πλαστών δικαιολογητικών

Αναδημοσίευση- Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, 25.05.09

Σε πλαστά πιστοποιητικά εντοπιότητας που εξέδωσαν δήμαρχοι και κοινοτάρχες ανά την Ελλάδα έχει «κολλήσει» ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 2.035 εργαζομένων στη ΔΕΗ, ο οποίος εξαγγέλθηκε για πρώτη φορά το… 2004, προκηρύχθηκε το 2007 και δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2009.

Πέρα από τις καθυστερήσεις στη ΔΕΗ και το ΑΣΕΠ, ο διαγωνισμός έχει μπλοκαριστεί τώρα λόγω των ενστάσεων που κατέθεσαν οι… πραγματικοί ντόπιοι κατά εκείνων που εμφανίζονται ως κάτοικοι των περιοχών όπου υπάρχουν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, όσοι υποψήφιοι πληρούν το κριτήριο της εντοπιότητας προτάσσονται στην κατάταξη, ανεξαρτήτως συνολικού αριθμού μορίων και επιπέδου κατάταξης.

Τα μόρια

Σημειώνεται ότι τα μόρια συγκεντρώνονται ανάλογα με τις σπουδές (πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικό, ξένες γλώσσες), την εργασιακή εμπειρία, το χρόνο ανεργίας, την οικογενειακή κατάσταση, τη συνέντευξη ή και την πρακτική δοκιμασία σε ορισμένες ειδικότητες.

Ολα αυτά υποχωρούν μπροστά στην εντοπιότητα, η οποία αποδεικνύεται με πιστοποιητικό του δήμου ή της κοινότητας, όπως και η μόνιμη κατοικία.

Οπως φαίνεται, στήθηκε βιομηχανία παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών από τους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι, σύμφωνα με κύκλους της ΔΕΗ, εφόσον αποδειχθεί η πλαστότητα, αντιμετωπίζουν και ποινικές ευθύνες. Προς το παρόν, το αποτέλεσμα είναι νέες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού, που αναμένεται, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων της ΔΕΗ κ. Ειρήνη Τζαννέτου, στα τέλη του έτους.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ήταν 36.700 το 1993 και έχουν μειωθεί σε 23.500 σήμερα.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου