.

Ένωση: Απάντηση σε δημοσίευμα για την Πτολεμαϊδα - αναφορά στον Σπάρτακο 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ, ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Απάντηση του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ» στο δημοσίευμα της Εφημερίδας Καθημερινής, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 στο άρθρο της Κ. ΧΡΥΣΑΣ ΛΙΑΓΓΟΥ.

Κυρία Λιάγγου:
Με έκπληξη, διαβάσαμε το άρθρο σας που δημοσιεύετε στην έγκριτη εφημερίδα Καθημερινή, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, ότι, στο πακέτο της «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ» που θα δημιουργηθεί για να προσφερθεί σε ιδιώτες, θα εισέλθει και η νέα λιγνίτικη μονάδα Πτολεμαΐδα V και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, της Διοίκησης της ΔΕΗ, αλλά και του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ!! που εκπροσωπεί!! τους εργαζόμενους στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.
Κυρία Λιάγγου:
H Μονάδα Πτολεμαΐδα V, αποτελεί για την ΔΕΗ και για την Χώρα μας, την προμετωπίδα της Ενεργειακής πολιτικής που θα την διασφαλίζει την ενεργειακή της αυτονομία και ασφάλεια από τον Εθνικό της Θησαυρό που είναι ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ.
Είναι απορίας άξιον, την ώρα που όλη η περιοχή πανηγυρίζει για την επιτέλους μετά από εννέα (9) αναβολές του ανοίγματος των προσφορών για την θετική εξέλιξη που είχε στις 25 Οκτωβρίου 2011 και όταν κάποιοι μάλιστα, δεν δίστασαν να οικειοποιηθούν αυτή την θετική εξέλιξη, ……προασπιζόμενοι τα συμφέροντα του λιγνίτη και ονοματίζουν συνεχώς τους ευατούς τους ως, «υπερασπιστές του λιγνίτη και της ΔΕΗ», και θέτανε μάλιστα και ΒΕΤΟ ότι, αυτή η μονάδα ΠΡΕΠΕΙ να κατασκευαστεί ΜΟΝΟ από την ΔΕΗ, διότι η μονάδα αντικαθιστά παλαιά λιγνιτικά MW, σήμερα συμφωνούν !! στην κατασκευή και ιδιοκτησία της μονάδας από ιδιώτες.
Άραγε τι άλλαξε;;
Υπάρχει κάτι που το ξέρουν μόνο αυτοί;;
Υπάρχουν κάποιες κυβερνητικές εντολές, που θα πρέπει να εκτελέσουν, για να παραχωρηθούν δικαιώματα εκμετάλλευσης του λιγνίτη από τους ιδιώτες;;;
Εμείς δεν ξέρουμε, απλά ΡΩΤΑΜΕ!!
Αν έχουν κάτι άλλο να πουν, να το πούνε στα θεσμοθετημένα όργανα της περιοχής.
Να το αναφέρουν στην Συνδικαλιστική μας οργάνωση στην Ομοσπονδία μας την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων.
Κυρία Λιάγγου, είστε έγκριτη δημοσιογράφος και πιστεύουμε πως γνωρίζετε ότι, το Σωματείο Σπάρτακος είναι ένα από τα δέκα και πλέον Σωματεία της περιοχής μας και ένα από τα τριάντα επτά ( 37) Σωματεία μέλη της ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ που πολλά από αυτά έχουν μέλη στην περιοχή μας.
Πιστεύετε ότι, η διοίκηση ενός και μόνο Σωματείου μπορεί να εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων;;
Πιστεύετε ότι, η διαρροή από την διοίκηση του Σωματείου εκφράζει όλους τους εργαζομένους που είναι μέλη τους;;
Προφανώς ΟΧΙ
Κυρία Λιάγγου:
Στην περιοχή μας, με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, τις οποίες μάλιστα πολλές φορές οικειοποιήθηκε η ηγεσία του συγκεκριμένου Σωματείου ότι, έγιναν κατόπιν εισηγήσεών του, αλλά και με αποφάσεις όλων των Δημοτικών Συμβουλίων των Ενεργειακών Δήμων και με τις αποφάσεις όλων των Σωματείων των εργαζομένων, διατρανώθηκε η άποψη ότι, η μονάδα αυτή, πρέπει να γίνει και να είναι ΔΕΗ και όχι να την ΞΕ-ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ στους ιδιώτες και τα συμφέροντα.
Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και άλλους στόχους υπηρετούν.
Δυστυχώς, για εμάς στα Σωματεία της ΔΕΗ, κάποιοι επέλεξαν να είναι άλλοτε οι αγωνιστές του Βορρά και άλλοτε τα παπαγαλάκια των συμφερόντων του Νότου.
Στην διάθεση σας για κάθε απορία.


-------------------------------------------------------


ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς Πρόεδρο & Δ. Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε κ. Ζερβό και Μέλη του Δ/Σ ΔΕΗ Α.Ε

Κύριε Πρόεδρε και Μέλη του Δ/Σ της ΔΕΗ Α.Ε,

Σε άρθρο της δημοσιογράφου κ. Χρύσας Λιάγγου, που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη εφημερίδα Καθημερινή την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, αναφέρει ότι, καταλήγει η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος ότι, η νέα υπό κατασκευή λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα V, τόσο με την σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε, αλλά και του Συνδικάτου Σπάρτακος, να αποτελεί επιπλέον περιουσιακό στοιχείο της «μικρής ΔΕΗ» που θα συσταθεί για να παραχωρηθεί μέσω διαγωνισμού στους ιδιώτες.
Κύριε Πρόεδρε:
Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που έχετε την τιμή να είστε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Μεγαλύτερης επιχείρησης της Χώρας της ΔΕΗ Α.Ε, σε όλες σας τις δημόσιες δηλώσεις σας αλλά και όταν απευθυνόσασταν είτε στους θεσμικούς φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, είτε σε συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και στα Σωματεία της Περιοχής, η θέση σας ήτανε, η Πτολεμαΐδα V να κατασκευαστεί ΜΟΝΟ από την ΔΕΗ Α.Ε και όχι από ιδιώτες ή κοινοπρακτικά σχήματα.
Κύριε Πρόεδρε:
Ζητούμε από εσάς και τα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΗ Α.Ε, να μας απαντήσετε εγγράφως εάν, αυτά που αναφέρονται στο δημοσίευμα υφίστανται , και εάν η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε συμφωνεί η Πτολεμαΐδα V, να είναι περιουσιακό στοιχείο που θα προσφερθεί στους ιδιώτες.

Κοινοποίση:
Μέλη Δ/Σ ΔΕΗ Α.Ε
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ



-------------------------------------------------------

ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς:
Τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Δ.Σ της ΔΕΗ Α.Ε συνάδελφους Καραβασίλη Ιωάννη και Μποζούλα Ευάγγελο.

Αγαπητοί συνάδελφοι:

Στην εφημερίδα Καθημερινή, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 και σε άρθρο της, η δημοσιογράφος κ. Χρύσα Λιάγγου αναφέρει ότι, στο σενάριο που καταλήγει το Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι ότι, η υπό κατασκευή νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα V, θα αποτελεί επιπλέον περιουσιακό στοιχείο της «μικρής ΔΕΗ» που θα συσταθεί για να ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ μέσω διαγωνισμού σε ΙΔΙΩΤΕΣ.
Αγαπητοί συνάδελφοι:
Απαιτούμε από εσάς, να μας απαντήσετε εγγράφως εάν είστε γνώστες αυτού του σεναρίου και εάν και εσείς συναινείτε με όλα αυτά που αναφέρονται στο ρεπορτάζ τής κ. Λιάγγου, καθώς και εάν έχετε και εσείς την ίδια άποψη, σύμφωνα με το άρθρο της Καθημερινής, με την Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε και την Διοίκηση του Σωματείου Σπάρτακος.

Κοινοποίηση:
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ


-------------------------------------------------------

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι:

Στην εφημερίδα Καθημερινή, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 και σε άρθρο της, η δημοσιογράφος κ. Χρύσα Λιάγγου αναφέρει ότι, στο σενάριο που καταλήγει το Υπουργείου Περιβάλλοντος, η υπό κατασκευή νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα V, θα αποτελεί επιπλέον περιουσιακό στοιχείο της «μικρής ΔΕΗ» που θα συσταθεί για να ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ μέσω διαγωνισμού σε ΙΔΙΩΤΕΣ.
Συνάδελφοι:
Για την κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα V, μάχεται εδώ και χρόνια και το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και οι θεσμικοί φορείς της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.
Υπάρχουν άλλωστε, πρόσφατες αποφάσεις όλων των Διοικητικών Συμβουλίων, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των Δημοτικών Συμβουλίων των Ενεργειακών Δήμων της περιοχής, των Εργατικών Κέντρων αλλά και των Σωματείων του Λεκανοπεδίου που ζητούν, την κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδα V από την ΔΕΗ.
Συνάδελφοι:
Νωπές είναι ακόμη στην μνήμη μας οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια και οι άλλες μας δράσεις για να μην ΞΕ-ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ η Επιχείρηση του Ελληνικού Λαού, στους ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
Γνωρίζοντας πολύ καλά, τις αποφάσεις των συνεδρίων της Ομοσπονδίας μας και των Σωματείων μέλη της, όπου αναφέρονται ξεκάθαρα και δεν έχουν αλλάξει έως τα τώρα οι θέσεις, για τους λιγνίτες και για την ΔΕΗ και επειδή δεν θα μπορούσε σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, να έχει σύμφωνα με το άρθρο της Καθημερινής την ίδια άποψη, με την Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε και την Διοίκηση του Σωματείου Σπάρτακος.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» απαιτεί εδώ και τώρα:
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, να πάρει επίσημα θέση και να καταδικάσει όλους αυτούς, που συμφωνούν, με το ΞΕ-ΠΟΥΛΗΜΑ της Μεγαλύτερης Επιχείρησης της Χώρας την ΔΕΗ.

Κοινοποίηση:
Μέλη Δ/Σ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ
Μέλη Σωματεία ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ
ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ι.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου