.

Ένωση: Δελτία Τύπου για ΔΕΗ και εργαζομένους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. / Τ.Ε.Α.Π.Α.Π. – Δ.Ε.Η.

Με ταχύς ρυθμούς εξελίσσεται η προανακριτική έρευνα ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κοζάνης της μηνυτήριας αναφοράς – έγκλησης που είχαν καταθέσει την 1η Σεπτεμβρίου 2011 τα μέλη του προεδρείου του Δ.Σ. του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ» κατά των εκπροσώπων του Τ.Ε.Α.Π.Α.Π. ΔΕΗ του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω., των μελών του Δ.Σ. του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. / Τ.Ε.Α.Π.Α.Π. – Δ.Ε.Η. και παντός άλλου υπευθύνου.
Ήδη χθες, Τρίτη, 22-11-2011 κλήθηκαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους για την κατάσταση ενώπιον του κ. ανακριτή πταισματοδίκη Κοζάνης μέλη της ΓΕΝΟΠ Δ.Ε.Η. και του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ», προκειμένου να συνεχιστεί το στάδιο της προανάκρισης και της διερεύνησης του σοβαρού ζητήματος της έλλειψης φαρμακευτικής κάλυψης των ασφαλισμένων της Δ.Ε.Η.
Υπενθυμίζεται ότι, η μηνυτήρια αναφορά – έγκληση που υποβλήθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κοζάνης και βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά την διερεύνηση και απόδοση ποινικών ευθυνών από την μεριά της Δικαιοσύνης σε βάρος εκείνων που, παρά το γεγονός ότι, επί του μηνιαίου μισθού εκάστου εργαζομένου γίνεται άμεσα και αυτόματα η αντίστοιχη απόδοση των ποσών των ασφαλιστικών εισφορών προς το Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. /Τ.Ε.Α.Π.Α.Π. – Δ.Ε.Η., εντούτοις με απόφαση του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Νομού Κοζάνης έχει αποφασίσει την αναστολή της χορήγησης των φαρμάκων από την 1η Αυγούστου 2011 στους άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους της Δ.Ε.Η., με συνέπεια η χορήγηση πλέον των φαρμάκων να γίνετε μόνον εφόσον οι ασφαλισμένοι πληρώνουν της μετρητοίς ολόκληρη την λιανική αξία των φαρμάτων, επειδή το Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. /Τ.Ε.Α.Π.Α.Π. – Δ.Ε.Η. έπαψε την εξόφληση των οφειλών του προς τους φαρμακοποιούς από τον Ιανουάριο 2011 έως και σήμερα.
Η «ΕΝΩΣΗ» δεν μπορεί να ανέχεται άλλο το γεγονός οι ασφαλισμένοι της Δ.Ε.Η. να πληρώνουν από την τσέπη τους την μεγάλη αξία των φαρμάκων τους, δεδομένου ότι, οι ασφαλιστικές εισφορές τους που παρακρατούνται κανονικά κάθε μήνα προορίζονται ρητά για τον σκοπό της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης τους.
Η Δικαιοσύνη που ενήργησε άμεσα πιστεύουμε ότι θα ρίξει άπλετο φως στο που κατέληξαν και καταλήγουν τα χρήματα των ασφαλισμένων, θα αποδώσει ευθύνες σε αυτούς που παίζουν με την ανθρώπινη υγεία και θα δώσει άμεση λύση στην ταλαιπωρία χιλιάδων συναδέλφων μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ
---------------------------------------------------------------------------
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι:

Τα Σωματεία του Ενεργειακού Κέντρου Δυτ. Μακεδονίας σας καλούν σε ενημέρωση για τις περικοπές μισθοδοσίας που επιβάλλονται από την κυβέρνηση, με βάση το Νόμο 4024 (πολυνομοσχέδιο), την Πέμπτη 24 – 11 -2011 στις 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, την Παρασκευή 25 – 11 -2011 στις 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας και τη Δευτέρα 28 -11 – 2011 στις 7:00 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.





0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου