.

Σπάρτακος: Σύγκληση τη Δευτέρα, της επιτροπής των ενεργειακών κέντρων

ΔΕΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΕΝΔΟΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Απροκάλυπτα πλέον ΚΑΙ η Διοίκηση της ΔΕΗ συντάσσεται με τις προθέσεις της Κυβέρνησης να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν την επιχείρηση. Σε ένα καλά μελετημένο έγκλημα τα βήματα και ο προγραμματισμός εκτελούνται κατά γράμμα προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά το μεγαλόπνοο έργο τους «ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΕΗ».
Οι μάσκες έπεσαν πια οριστικά στη σημερινή άκαρπη συνάντηση του Προεδρείου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με την Διοίκηση της ΔΕΗ, συνάντηση κατά την οποία η Διοίκηση της επιχείρησης εμφανίστηκε ανυποχώρητη στο θέμα των μειώσεων και προχωρά το πλάνο των περικοπών. Ένα πλάνο που αποτελεί μονόδρομο ο οποίος δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά στην διάλυση της πάλαι ποτέ μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης του Ελληνικού λαού. Της επιχείρησης που με τόση βλοσυρότητα και επιμονή προσπάθησαν να καταστήσουν, από ρωμαλέα και αναπτυσσόμενη, «μικρή» και προβληματική. Να τις προσδώσουν δηλαδή τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα την έριχναν χωρίς κανένα πρόβλημα στα στόματα των ανταγωνιστών.

Δυστυχώς ο κύβος ερρίφθη. Προχωρώντας ακάθεκτα σε μειώσεις που αγγίζουν το 25% για τους τεχνικούς των Σταθμών και Ορυχείων (τη στιγμή που οι μειώσεις των χαϊδεμένων πέριξ της Χαλκοκονδύλη –διοικητικών- φθάνουν ΜΟΛΙΣ στο 8%), το συντονισμένο από τα ιδιωτικά συμφέροντα ντουέτο «ΔΕΗ - Κυβέρνηση» οδηγεί την Επιχείρηση στον γκρεμό και δίνει τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και στην κοινωνία της Ενεργειακής Καρδιάς της χώρας.

Άμεση ήταν η αντίδραση/πρωτοβουλία που ανάλαβαν τα συνδικαλιστικά στελέχη του Σωματείου σταματώντας την τροφοδοσία, επί τρείς ώρες, των ΑΗΣ Καρδιάς και Αγίου Δημητρίου. Μία κινητοποίηση που ξεκίνησε με όλα τα ενδεχόμενα εξέλιξής της να είναι ανοιχτά και έληξε αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ότι η ΓΕΝΟΠ –υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων – έχει συγκαλέσει τη Δευτέρα, την επιτροπή των ενεργειακών κέντρων προκειμένου να τεθούν στο τραπέζι τα τελευταία φλέγοντα θέματα (πώληση μονάδων, περικοπές κ.α)

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ξεκίνησε τούτο τον αγώνα με πρόθεση ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ και έτσι θα συνεχίσει. Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ξέρει έναν μόνο δρόμο: το δρόμο του αγώνα, της σύγκρουσης, της πάλης, της ρήξης και ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ έχοντας στο πλευρό του τον πιο ισχυρό σύμμαχο: τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου