.

Σπάρτακος: "Ο Γαλαντόμος κ. Παπακωνσταντίνου"


Αφειδώς και αναισχύντως πούλησε μονάδες αυτή τη φορά από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
 Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις. Τέσσερεις ολόκληρες μονάδες έβγαλε στο σφυρί ο υπουργός που, από ότι φαίνεται, φορτσάτος ανέλαβε τα  καθήκοντά του υπό τη νέα κυβέρνηση.
 
«Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρόσβαση τρίτων στους λιγνίτες. Θα πουληθούν 4 μονάδες της ΔΕΗ και θα υπάρχει μια συμφωνία ανταλλαγής ισχύος. Παράλληλα,  στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα έχει ολοκληρωθεί η σύσταση των θυγατρικών μεταφοράς και διανομής της ΔΕΗ, ενώ στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης της εταιρείας υπάρχουν ακόμη τρία βασικά ζητήματα: η μείωση του ποσοστού του δημοσίου, η δυνατότητα πώλησης μεριδίων στις θυγατρικές μεταφοράς και διανομής και η δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» που θα ανοίξει την αγορά προς όφελος των καταναλωτών» είπε ο υπουργός.
Πριν ακόμα κλείσουν τα ανοιχτά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητήματα (προσφυγή της ΔΕΗ) και ενώ η τελευταία όλο και καθυστερεί την απόφαση από την προσφυγή της Επιχείρησης, ο Υπουργός ΠΕΚΑ και η κυβέρνησή του βιάζονται να παραχωρήσουν λιγνιτικές μονάδες και να προχωρήσουν φυσικά στη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» με το αποσβολωτικό επιχείρημα ότι «θα ανοίξει την αγορά προς όφελος των καταναλωτών».
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επιμένει:
εφαρμογή των αποφάσεων του Μάρτη του 2008 και του Αυγούστου του 2009. Δηλαδή δημοπράτηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων από τα Ορυχεία Δράμας και Ελασσόνας.
  καμία διαπραγμάτευση στην πώληση λιγνιτικών μονάδων προς τρίτους. Μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθιστούμε ξεκάθαρο, ότι ΔΕΝ πρόκειται να επιτρέψουμε καμιά συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη δημιουργία θυγατρικών στην παραγωγή.
  να προχωρήσει η κατασκευή των μονάδων «Πτολεμαΐδα V» και Μελίτη ΙΙ. Να προχωρήσει η διαδικασία διάνοιξης των ορυχείων και φυσικά η διαδικασία των μετεγκαταστάσεων.

Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου