.

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον υπουργό Π.Ε.Κ.Α.

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη συναντήθηκαν σήμερα τα μέλη του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, από τον οποίο είχαν ζητήσει να ενημερωθούν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την πώληση του ΑΔΜΗΕ και την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ (σ/ν για τη «δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρισμού»).

Τα μέλη του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εξέφρασαν στον υπουργό καθώς και στον Γ.Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ Κ.Μαθιουδάκη και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Αρ. Ζερβό, την κατηγορηματική αντίθεση των εργαζομένων που εκπροσωπούν, στα σχέδια διάλυσης του Ομίλου ΔΕΗ και επισήμαναν τις καταστροφικές συνέπειες της εκποίησης δημόσιας περιουσίας . Ακόμη τόνισαν , μεταξύ άλλων, τις δραματικές επιπτώσεις της εκχώρησης σε ιδιώτες των υδάτινων πόρων, η διαχείριση των οποίων συνδέεται άμεσα με την άρδευση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και κατ΄επέκταση με την αγροτική οικονομία.
Ενημέρωσαν επίσης τον υπουργό για τις αποφάσεις που έλαβε πρόσφατα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας αντιδρώντας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης με την οργάνωση κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα και την έναρξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών με την κατάθεση και έναρξη της συζήτησης του σ/ν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου