.

ΓΕΝΟΠ: Ζητεί δημοψήφισμα για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Αθήνα, 7/3/2014

  • Βιάζονται να ξεπουλήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση
  • Καταστρέφουν ένα-ένα τα «εργαλεία» για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
Μετά την ψήφιση, με οριακή πλειοψηφία, του απαράδεκτου νόμου για το ξεπούλημα των Δικτύων Μεταφοράς Η/Ε (ΑΔΜΗΕ) , η συγκυβέρνηση υλοποιεί το σχέδιο διάλυσης του Ομίλου ΔΕΗ με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 66% του ΑΔΜΗΕ και τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» που επίσης θα ξεπουλήσει.
Η πώληση του 66% των Δικτύων Μεταφοράς αποσπά από το δημόσιο έλεγχο μια βασική εθνική υποδομή που δημιουργήθηκε στη διάρκεια των τελευταίων 60 χρόνων από το υστέρημα του ελληνικού λαού και η οποία είναι κρίσιμη όχι μόνον για την ασφαλή τροφοδοσία της χώρας με ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και για την Εθνική Ασφάλεια.
Το «χαρτοφυλάκιο» της μικρής ΔΕΗ -που θέλουν να ξεπουλήσουν οι «πρόθυμοι» των διεθνών τοκογλύφων- περιλαμβάνει σύγχρονες μονάδες παραγωγής (ΑΗΣ (λιγνιτικούς και φ.αερίου) και ΥΗΣ), η κατασκευή των οποίων χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από κεφάλαια της ΔΕΗ και τις εισφορές των εργαζομένων στη ΔΕΗ (ενσωματωμένη περιουσία).
Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι «υποτακτικοί» της τρόικας είναι ότι με την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», θα απαξιωθεί και θα διαλυθεί ότι θα παραμείνει στη ΔΕΗ ΑΕ και αυτό δεν είναι μόνο τα περιουσιακά της στοιχεία. Θα καταστραφεί ένας ολόκληρος λειτουργικός μηχανισμός που εξαιτίας του δημόσιου χαρακτήρα του μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή τροφοδοσία όλης της χώρας και την αποτελεσματική και ταχύτατη επισκευή των βλαβών ακόμα και στον πιο απομακρυσμένο οικισμό της πατρίδας μας.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που εκπροσωπεί τους 19.000 εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ επισημαίνει για μια ακόμη φορά τις ευθύνες όλων εκείνων που εκποιώντας περιουσία του Ελληνικού λαού, αδιαφορούν για το Δημόσιο Συμφέρον και δηλώνει πως θα εξαντλήσει όλα τα έννομα μέσα για να προστατέψει την ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τη συγκυβέρνηση, να προσφύγει με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στον Ελληνικό λαό ώστε να αποφασίσει εκείνος (στο όνομα του οποίου λαμβάνονται όλες αυτές οι «εγκληματικές» αποφάσεις ) για την εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας και ειδικότερα για το αν επιθυμεί τη διάλυση και το ξεπούλημα της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας.
Παρακολουθούμε τις μεθοδευμένες προσπάθειες επηρεασμού των μελών του Κοινοβουλίου από την Κυβέρνηση. Πρέπει όμως να είναι γνωστό σε όλους ότι οι εργαζόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες , στις οποίες δραστηριοποιείται η ΔΕΗ, θα στηρίξουν εκείνους τους Βουλευτές που θα αντισταθούν στο ξεπούλημα της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου