.

Περί της κάταργησης εντοπιότητας.. του Λευτέρη Ιωαννίδη

Παρατηρώντας τον ενδιαφέροντα διάλογο που πυροδότησε η πρόταση του κ Αδαμίδη περί αναθεώρησης της εντοπιότητας για τα 8μηνα και εκφράζοντας και εγώ προσωπικές απόψεις έχω να πω τα εξής :
• Η εντοπιότητα στις προσλήψεις της ΔΕΗ είναι το τελευταίο ανάχωμα πριν την πλήρη εργασιακή και αναπτυξιακή απαξία των οικισμών πέριξ της ΔΕΗ. Ήδη τα γύρω χωριά αρχίζουν και παρουσιάζουν εικόνα ερήμωσης.
• Η υποβάθμιση του γεωργικού επαγγέλματος, η έλλειψη εναλλακτικών παραγωγικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, η χαμηλή ποιότητα ζωής λόγω τις μεγάλης ρύπανσης, η κατασπατάληση των φυσικών πόρων της περιοχής, αναδεικνύουν τις θέσεις εργασίας που προσφέρει η ΔΕΗ ως το μόνο κίνητρο για να μείνει κάποιος σε αυτά τα χωριά.
• Η μονοκαλλιέργεια της ΔΕΗ, πέρα από τα περιβαλλοντικά και οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει, τείνει να διαμορφώσει και μια εικόνα αντιπαράθεσης μεταξύ των περιοχών του νομού για τις ελάχιστες πλέον, θέσεις εργασίας που προσφέρει.
• Το μοντέλο «λιγνίτης παντού» είναι αδιέξοδο, μια στροφή 180ο μοιρών είναι πλέον επιβεβλημένη για να υπάρξει μέλλον σε αυτά τα χωριά. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως δεν μπορεί εσαεί η ΔΕΗ να είναι ο μόνος εργοδότης στην περιοχή.
• Όσο δεν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα στην ρίζα του, θα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα και θα αναπτύσσονται κοινωνικές αντιπαραθέσεις για τις «χάντρες και τα καθρεφτάκια που θα προσφέρει η ΔΕΗ στους ιθαγενείς».
• Η εντοπιότητα, πέρα από το αν συμφωνεί η διαφωνεί κανείς, περιέχει ένα συγκεκριμένο πνεύμα, θα περίμενε κανείς από κάποιους, να είναι περισσότερο ευαίσθητοι όταν αυτό το πνεύμα καταστρατηγείται και να μην είναι επιλεκτικοί στις ευαισθησίες τους.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Μέλος Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ

1 σχόλια

  • Ανώνυμος  
    6/1/10, 3:32 μ.μ.

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΙΜΟΙ...ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ-Η ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ,,,ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ..,Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥΣ,,,ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ,.,,

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου