.

ΓΕΝΟΠ: Οι ..."αρπαχτές" των "επενδυτών"

ΑΥΤΟ ΤΟΝ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;
· ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ;
· ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ Ή ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;
· ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ;
· ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ;


Ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχουμε αναφερθεί κατ΄ επανάληψη γραπτά αλλά και προφορικά σε ένα ακόμα βρώμικο και στημένο παιχνίδι (που διεξάγεται μπροστά στα μάτια όλων), σε βάρος της ΔΕΗ.

Αναφερόμαστε σε μια σειρά Κυρίους που ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΡΙΣΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, χρησιμοποιώντας το δίκτυο της Επιχείρησης του Ελληνικού Λαού κάνουν κανονικές αρπαχτές!

Ε! αυτοί οι κύριοι ή τουλάχιστον κάποιοι απ’ αυτούς αφού τους έχει επιτραπεί να θησαυρίσουν ανενόχλητοι και αεριτζίδικα, μιας και η ΔΕΗ εξακολουθεί να μην μπορεί να αντιδράσει (γιατί δεν την αφήνουν !!) έχουν αποθρασυνθεί τόσο που συμπεριφέρονται ως νταβατζήδες.



Ποιο συγκεκριμένα:

Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τον ελληνικό λαό η Verbund, παράνομα, δεν καταβάλλει τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, τις οποίες, όμως, κατά παλαιότερη δήλωση της, εισπράττει κανονικά από τους πελάτες της.

Ήδη, από τον περασμένο Μάρτιο δεν καταβάλλει οφειλόμενες Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) μηνιαίου ύψους περίπου 600.000 ευρώ με τις σχετικές οφειλές της να φθάνουν μέχρι σήμερα περίπου τα 3.000.000 ευρώ,

Αντίθετα, η ΔΕΗ, με την κοινωνική υπευθυνότητα που τη χαρακτηρίζει, κανονικά εισπράττει και αποδίδει στο ΔΕΣΜΗΕ τις ΥΚΩ.

Ιδιαίτερα, υπογραμμίζεται ότι, οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) είναι μια νομοθετημένη συνεισφορά των πελατών μέσω των τιμολογίων τους που συγκεντρώνουν οι προμηθευτές για στήριξη δύο συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων:

· των πολυτέκνων και

· των κατοίκων των νησιών, έτσι ώστε να απολαμβάνουν και αυτοί τις
ίδιες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας με την υπόλοιπη Χώρα, παρόλο που το
κόστος της προσφερόμενης ενέργειας στα νησιά είναι πολύ υψηλότερο.



Αυτές οι ενέργειες της αυστριακής Verbund είναι παράνομες, αφού δεν
εφαρμόζει την ελληνική νομοθεσία, αλλά και νοθεύουν τον ανταγωνισμό σε βάρος
της ΔΕΗ.

Η Verbund όχι μόνο εκμεταλλεύεται παράνομα τις ΥΚΩ που εισπράττει και δεν τις αποδίδει στο ΔΕΣΜΗΕ αλλά έχει προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατάργησή τους, ευθέως στρεφόμενη κατά των αποφάσεων της Ελληνικής Πολιτείας.

Να πως αντιλαμβάνεται η Verbund τη συμπεριφορά της προς τους Έλληνες καταναλωτές:



- Στρέφεται κατά των πολύτεκνων καταναλωτών, που εξασφαλίζουν ηλεκτρικό ρεύμα με ειδικά τιμολόγια, σε μια περίοδο μεγάλων οικονομικών δυσκολιών για τις ελληνικές οικογένειες.



- Εκθέτει σε μεγάλους οικονομικούς κινδύνους τους καταναλωτές των μη διασυνδεδεμένων νησιών, στα οποία η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από τους εκεί εγκατεστημένους και λειτουργούντες Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής με κόστος μεγαλύτερο από αυτό της ηπειρωτικής χώρας.



- Μπήκε στην ελληνική αγορά εκμεταλλευόμενη τις στρεβλώσεις που
υπάρχουν, χωρίς να έχει κάνει μια παραγωγική επένδυση έστω και ενός ευρώ στην Ελλάδα. Όταν η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει και υλοποιεί μεγάλες επενδύσεις παραγωγικού εκσυγχρονισμού πολλών δισ. ευρώ – στηρίζοντας την οικονομική ανάκαμψη της χώρας - και εξασφαλίζοντας άμεσα την απασχόληση και τα εισοδήματα σε περίπου 25.000 εργαζόμενους.



- Μπήκε στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας «τυχοδιωκτικά», μόνο όταν υποχώρησαν συγκυριακά οι διεθνείς ενεργειακές τιμές και
ειδικότερα η Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ), δηλαδή η χονδρεμπορική τιμή στην ελληνική αγορά. Παρέμενε, όμως, εκτός ελληνικής λιανικής αγοράς στην περίοδο της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, όταν η ΟΤΣ ήταν υψηλότερη των τιμών λιανικής. Όταν η ΔΕΗ κατέγραφε μεγάλες ζημίες το 2008, παραμένοντας, όμως, «πιστή» στους πελάτες της, χωρίς να μετακυλήσει σ'αυτούς ούτε ένα ευρώ από τα τεράστια κόστη για αγορές ενεργειακών πρώτων υλών και για εισαγωγές πανάκριβης ηλεκτρικής ενέργειας.



- Η Verbund «επιλέγει» τους πελάτες της, διαλέγοντας μόνον εκείνους με υψηλά τιμολόγια που αποφέρουν κέρδος. Αντίθετα, «αγνοεί» τους αγρότες, τους οικιακούς πελάτες με χαμηλές καταναλώσεις και τις ελληνικές βιομηχανίες, στους οποίους παρέχει ηλεκτρική ενέργεια η ΔΕΗ, παρά τις ζημίες που της προκαλούν διαχρονικά αυτές οι κατηγορίες πελατών της.



- Η Verbund Εnegra παραπλάνησε τους Έλληνες καταναλωτές, διακηρύσσοντας ότι φέρνει για πρώτη φορά «πράσινη ενέργεια».Για ευνόητους λόγους όμως η Verbund αποσιώπησε ότι, από το 1954 η ΔΕΗ ξεκίνησε να κατασκευάζει τις πρώτες τεχνητές λίμνες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και σήμερα έχει σε λειτουργία συνολικά 24 υδροηλεκτρικούς σταθμούς και φράγματα στους ποταμούς Ταυρωπό, Αχελώο, Αλιάκμονα, Νέστο, Άραχθο, Αώο και Λάδωνα, εξασφαλίζοντας καθαρή ηλεκτρική ενέργεια που διανέμεται σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις .



- Ξεγέλασε ελληνικές επιχειρήσεις πείθοντάς τους ότι, το σύνολο της
ενέργειας που θα καταναλίσκουν θα προέρχεται από υδροηλεκτρικές πηγές της ... Αυστρίας, κάτι που δεν μπορεί να γίνει πουθενά στον κόσμο, δημιουργώντας παραπλανητικές εντυπώσεις στους πελάτες της και στους καταναλωτές. Δεν εξηγεί, όμως, πώς, αφού «έφερνε» πράσινη ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα, τα στοιχεία του 2009 δείχνουν ότι έκανε «εξαγωγές» στην Ιταλία, και μάλιστα μεγαλύτερες από τις «εισαγωγές» της στην Ελλάδα;



Η συμπεριφορά της Verbund όχι μόνο είναι παράνομη και νοθεύει τον ανταγωνισμό σε βάρος της ΔΕΗ αλλά δείχνει και ποιες θα είναι οι συνέπειες από την κατάργηση κάθε κοινωνικής μέριμνας για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού με την «απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού» που επιδιώκει η «Τρόϊκα».

Μήπως τελικά η Verbund – μέσω της «απελευθέρωσης των τιμολογίων ρεύματος» και της κατάργησης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας - θέλει οι Έλληνες οικιακοί πελάτες να πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα όσο και οι Αυστριακοί σήμερα, δηλαδή 70% ακριβότερα;

Εδώ και τώρα καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τη ληστεία σε βάρος της ΔΕΗ.


Υ.Γ Όσοι ενοχλούνται από τη φρασεολογία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αλήθεια με ποιες λέξεις θα μπορούσαν να περιγράψουν αυτό που γίνεται στην Εμπορία;

Είναι ή δεν είναι αρπαχτές σε βάρος της ΔΕΗ;

Ποιος δικαιούται να θησαυρίζει ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΔΡΑΧΜΗ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου