.

ΓΕΝΟΠ: Αίτηση ακύρωσης του μνημονίου στο ΣτΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ
ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Ή ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συνεπής στις δεσμεύσεις της για την προσφυγή στην δικαιοσύνη κατά των όσων περιλαμβάνουν οι αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι 3833 και 3845 που επέβαλαν οι σύγχρονοι κατακτητές της ΤΡΟΪΚΑ κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης και στα πολιτικά δικαστήρια αγωγές που υπογράφονται και υποστηρίζονται από τους εγνωσμένης αξίας και κύρους κ.κ. Ρουπακιώτη Αντώνη πρώην πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Λουκά Αποστολίδη πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κατρούγκαλο Γιώργο αναπληρωτή καθηγητή στο ΔΠΘ, Χρυσόγονο Κώστα καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου και την απαράδεκτη και παράνομη περικοπή των μισθών μας.

Η ενέργεια μας αυτή σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με ενέργεια ανεύθυνων ανθρώπων που δεν κατανοούν την τραγικότητα της κατάστασης της Ελληνικής Οικονομίας και που αρνούνται να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στο ξεπέρασμα της κρίσης ή πολύ περισσότερο από μια συντεχνιακή διάθεση να γλυτώσουμε εμείς έναντι των υπολοίπων. Άλλωστε οι συνδικαλιστικοί μας αγώνες με μπροστά τη ΓΣΕΕ ήταν για το σύνολο του λαού μας.

Η προσφυγή μας στη δικαιοσύνη είναι συνειδητή επιλογή για την υπεράσπιση των όσων με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Είναι το λιγότερο που οφείλει να κάνει ο κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του όταν αδίκως τον βάζουν να πληρώνει τα σπασμένα και κλεμμένα άλλων.

Για την κατάσταση που έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι εργαζόμενοι.

Η κρίση και η κατάντια του ελληνικού κράτους έχει ονοματεπώνυμο και υπευθύνους που μόνο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν είναι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΜΕΤΡΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΕΜΕΙΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ


Υ.Γ. Επιπροσθέτως τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί προσφυγή στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας για την καταστρατήγηση και την ωμή παραβίαση των Σ.Σ.Ε..


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου