.

Σπάρτακος: Κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις

Συνάδελφοι Εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο Ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας
Συμμετέχουμε όλοι και ΔΙΑ-δηλώνουμε με ένταση την αντίθεσή μας στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνηση
Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη Μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας
Και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στην Κοζάνη εκφράζουμε την αγανάκτησή μας στις επιλογές του κ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίες διαλύουν τη ΔΕΗ και βυθίζουν στη φτώχεια την περιοχή. Μακροπρόθεσμα και ολόκληρη τη χώρα.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, πολίτες της περιοχής
Οι επιλογές την Κυβέρνησης στην οικονομία, οι περικοπές στους μισθούς και στις αποδοχές των εργαζομένων και οι αυξήσεις στο σύνολο των προϊόντων και των κοινωνικών αγαθών, οδηγούν τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και υπανάπτυξης και τους εργαζόμενους στην ανεργία και τη φτώχεια.
Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση, οι εργαζόμενοι σ΄όλη τη χώρα δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Αντίθετα: κινητοποιούμαστε και αντιδρούμε.
Συμμετέχουμε, όλοι, μαζί με τη ΓΕΝΟΠ στο συλλαλητήριο της ΓΣΣΕ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα με σημείο συγκέντρωσης το άγαλμα του Βενιζέλου στην οδό Αριστοτέλους.
Συνάδελφοι-σσες
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και στην Περιοχή του λεκανοπεδίου έχουν και παραπάνω λόγους και παραπάνω δίκαιο να διαμαρτύρονται και να αγανακτούν από την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και τις επιλογές του κ. Παπακωνσταντίνου
Γι’ αυτό, στο προκλητικό θράσος του κ. Παπακωνσταντίνου να πραγματοποιήσει ομιλία στην Κοζάνη, στο εκθεσιακό των Κοίλων, απαντάμε με δυναμικό συλλαλητήριο - συγκέντρωση στον ίδιο χώρο.
Γιατί; Γιατί ο κ. Παπακωνσταντίνου με τις έως τώρα επιλογές του φαίνεται ότι επέδειξε και επιδεικνύει μία ιδιαίτερη εμπάθεια ενάντια στη ΔΕΗ, στους Δεητζήδες και στην περιοχή μας.
Οι εχθρικές του ενέργειες, ξεκίνησαν μάλιστα αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
 Με την κατάρτιση του προϋπολογισμού αγνόησε την υποχρέωση του κράτους η οποία προκύπτει από το άρθρο 34 του νόμου 2773 και προσπάθησε να κατατάξει τον ασφαλιστικό μας φορές στα ελλειμματικά ταμεία.
Και για αυτό το ζήτημα απαιτήθηκε η δυναμική παρέμβαση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να μην προχωρήσει το αρχικό, καταστροφικό, σχέδιο του Υπουργού.
Έκανε αγώνα δρόμου η ΓΕΝΟΠ για να το αλλάξει.

 Με την παρέμβαση για μείωση στις χρηματοδοτήσεις του ασφαλιστικού με το περίφημο εφ΄εξής το οποίο μείωνε έως 40% τις συντάξεις και διέλυε το σύστημα περίθαλψης.
Τρείς μήνες παλεύαμε στους δρόμους για να το αλλάξουμε.
 Απαγόρευσε τις προσλήψεις στην πιο παραγωγική Επιχείρηση της χώρας και μπλοκάρισε ακόμα και τον Διαγωνισμό, που είχε από τρία χρόνια προκηρυχθεί και ολοκληρωθεί και είδαμε και πάθαμε με διάφορα τερτίπια να τον ξεμπλοκάρουμε.
Η απόφαση για τις προσλήψεις είναι κόλαφος για τη ΔΕΗ και για την περιοχή μας, γιατί κάθε μέρα δεκάδες συνάδελφοι βγαίνουν στη σύνταξη, η ανεργία φουντώνει και οι θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ αντικαθίστανται με θέσεις ¨πουλημένες¨ στους δουλεμπόρους και στους εργολάβους κάθε είδους, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν σέβονται τα στοιχειώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, αλλά βάζουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της Επιχείρησης και την τροφοδοσία της χώρας.
 Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενθάρρυνε ( εάν, όχι, δημιούργησε) το σενάριο της πώλησης του 40% των λιγνιτικών μονάδων των Ορυχείων και των Υδροηλεκτρικών, για να μας οδηγήσουν τελικά στην πώληση ισχύος στους αεριτζήδες εμπόρους ιδιώτες ψευτοεπενδυτές. Το παραπάνω σενάριο, θα είναι και το κύκνειο άσμα για την περιοχή μας. Κάνουμε τα πάντα για να το ανατρέψουμε
 Παρά το ότι η ΔΕΗ είναι μετοχοποιημένη και ιδιωτικού δικαίου δεν την εξαίρεσε από τις περικοπές μισθών και δώρων και το πλαφόν, όπως έκανε με τις τράπεζες, ιδιαίτερα με την Τράπεζα της Ελλάδος και άλλες Επιχειρήσεις.
Η απόφαση αυτή, έχει τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής, αφού πάνω από 120 εκατομμύρια, ετησίως, θα παρακρατηθούν από τις αποδοχές των εν ενεργεία συναδέλφων και συνταξιούχων.
 Ακόμα και η χρηματοδότηση των μονάδων Πτολ/δας και Φλώρινας είναι στον αέρα, παρά το γεγονός ότι αποτελούν από τα ελάχιστα αναπτυξιακά έργα της χώρας.
 Επεξεργάζεται το σενάριο αύξησης του πετρελαίου θέρμανσης, εξέλιξη η οποία θα τσακίσει τους εργαζομένους και κυρίως τους κατοίκους της Δυτ. Μακεδονίας.
Συνάδελφοι.
Με πράξεις και όχι με λόγια, δείχνουμε την αντίθεσή μας. Να μην λείψει κανείς από τις κινητοποιήσεις.
Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας, την περιοχή μας και τη χώρα μας.

Το, δε, άκρον άωτον: να σκεφτεί κανείς ότι ο Νομός Κοζάνης, που περισσότερο από κάθε άλλο Νομό πλήττεται, σταυροδότησε τον κ. Παπακωνσταντίνου με πάνω από 20.000 ψήφους. Δυστυχώς, έμελλε, οι 20.000 σταυροί που πήρε ο κ. Παπακωνσταντίνου, να μετατραπούν σε έναν γιγαντιαίο σταυρό μαρτυρίου για τους ΔΕΗτζήδες και τους πολίτες του λεκανοπεδίου. Ε, όχι λοιπόν. Φτάνει πια.

Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Γιώργος Αδαμίδης Κων/νος Βασιλειάδης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου