.

Μαυροπηγή: Ανησυχία και κινητοποιήσεις για τη μετεγκατάσταση

Πηγή eordaia.org...

Η καθυστέρηση των ενεργειών για την μετεγκατάσταση του χωριού τους, όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της Μαυροπηγής. Έτσι σκοπεύουν στις 15 Μαΐου να πραγματοποιήσουν λαϊκή συνέλευση ενώ σκοπεύουν να ξεκινήσουν και κινητοποιήσεις, ενώ σκέφτονται να κατέβουν και στην Αθήνα. Ο πρόεδρος του χωριού Τάσος Εμμανουήλ εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του και τόνισε τα εξής « σίγουρα υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους για αυτή την απραξία από τους υπευθύνους. Το θέμα είναι ότι όλο αυτό το διάστημα δεν πέρασε έτσι απλά αλλά πέρασε με πιέσεις με επικοινωνία με υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης (υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με το κ. Νικολακάκο, το κ. Καραβασίλη, την τοπική διοίκηση), προκειμένου να ζητήσουμε την προσοχή, αφού έχουμε νέες καθυστερήσεις.

Να θυμίσω ότι λίγο μετά την παρουσίαση της έκθεσης των καθηγητών για το ρήγμα της Μαυροπηγής είχαμε την επίσκεψη του κ. Ζερβού και αμέσως μετά αναρτήθηκαν οι κτηματολογικοί χάρτες.

Τηρήσαμε από την πλευρά μας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, έγιναν οι ενστάσεις και για να μη χαθεί χρόνος μεταβίβασα εγώ προσωπικά στη Διεύθυνση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη αυτές τις ενστάσεις για να τρέξουν οι διαδικασίες πολύ γρήγορα. Με διαβεβαίωσαν ότι κάτι τέτοιο θα γίνει αλλά από τότε διαπιστώθηκαν από τότε καθυστερήσεις αναίτιες και αδικαιολόγητες οι οποίες σε συνδυασμό με τις αναβολές που έχουμε για την μονάδα 5 της Πτολεμαΐδας, κάνουν ακόμα πιο ανησυχητική την κατάσταση.

Οι καθυστερήσεις αυτές οφείλονται αποκλειστικά και αυτό είναι διαπίστωση που έχει βγει μετά από όλες τις επαφές που έχουμε κάνει, στο σχεδιασμό και στις προτεραιότητες που δίνει η ίδια η επιχείρηση και ουσιαστικά ότι είναι δικό της θέμα και δικός της στόχος η μετεγκατάσταση του οικισμού. Βέβαια αυτό το έχουμε δει μόνο στα λόγια και δεν το έχουμε δει να το εφαρμόζει στην πράξη. Είναι βέβαια προτεραιότητα της αλλά όχι πρώτης γραμμής.

Η ανησυχία λοιπόν είναι έκδηλη στο χωριό και κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί όλοι οι κάτοικοι ρωτάνε τι γίνεται και ποιες είναι οι εξελίξεις αφού έχουν περάσει όλες οι προθεσμίες στις οποίες μας είχαν πει ότι θα γίνει κάτι.

Προκειμένου να συντονιστούμε περισσότερο λοιπόν και όχι να καθησυχάσουμε τις ανησυχίες έχουμε αποφασίσει στο τελευταίο τοπικό συμβούλιο να κάνουμε μια λαϊκή συνέλευση στις 15 Μαΐου στο κέντρο νεότητας του χωριού.

Μια λαϊκή συνέλευση στην οποία θα κληθούν η δημοτική και περιφερειακή αρχή καθώς και η επιχείρηση προκειμένου να βάλουμε τα θέματα κάτω και να δούμε που βαδίζουμε.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου