.

Στις 11 Απριλίου η Ετήσια Ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση του ΙΕΝΕ (www.iene.gr)

O ΙΕΝΕ, οργανώνει και φέτος την ετήσια ανοικτή ενημερωτική εκδήλωσή του τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο King George την Αθήνα. Η εφετινή εκδήλωση έχει τίτλο «Ενεργειακές και Επιχειρηματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη» και στοχεύει στην έγκυρη ενημέρωση πάνω στα σημαντικότερα ενεργειακά και επιχειρηματικά θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της ενεργειακής επικαιρότητας, καθώς και στην προαγωγή ενός εποικοδομητικού διαλόγου. Επιπλέον, μέσα από αυτή την εκδήλωση το ΙΕΝΕ φιλοδοξεί να πληροφορήσει τα μέλη του αλλά και ένα ευρύτερο κοινό με ενδιαφέροντα στον ενεργειακό χώρο, για τις τρέχουσες και μελλοντικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου.

Κύριος ομιλητής στην φετινή ενημερωτική εκδήλωση θα είναι ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης. Η εκδήλωση δεν επικεντρώνεται μόνο στα ενεργειακά θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, καθώς στόχος της, επιπλέον, είναι να δώσει έμφαση στο ευρύτερο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίο επηρεάζει τις ενεργειακές και περιβαλλοντικές εξελίξεις στην περιοχή και έχει άμεση σχέση με τις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με εισαγωγική ομιλία του Προέδρου του ΙΕΝΕ, Δρ. Ιωάννη Δεσύπρη, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες από σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού ενεργειακού και ευρύτερου επιχειρηματικού τομέα, όπως ο κ. Χάρης Σαχίνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Α.Ε., ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, o κ. Κώστας Κουκλέλης, Πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) και ο Καθηγ. Εμμανουήλ Κακαράς, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξαρτήτων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ). Συντονιστής της εφετεινής ετήσιας ενημερωτικής εκδήλωσης του ΙΕΝΕ θα είναι ο κ. Θωμάς Λαμνίίδης, Δικηγόρος (KLC Law Firm) και Μέλος της Δ.Ε. του ΙΕΝΕ.

Στη συνέχεια, θα υπάρξει ομιλία του Διευθυντή του Ε3Μ-Lab, ΕΜΠ και Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΕΝΕ Καθηγ. Παντελή Κάπρου, ενώ, ακολούθως, ο κ. Κωστής Σταμπολής, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα της μελέτης του ΙΕΝΕ «S.E. Europe Energy Outlook”. Τέλος, η εκδήλωση θα κλείσει με τη σύνοψη και τα συμπεράσματα από τον κ. Γιάννη Χατζηβασιλειάδη, Γενικό Γραμματέα, ΙΕΝΕ.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ) και Όμιλος Μυτιληναίος, ενώ υποστηρικτές είναι οι εταιρείες Alstom, Siemens και Έλικα Α.Ε.

Μέσω αυτής της ημερίδας, το Ινστιτούτο επιθυμεί να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των επαγγελματιών γενικότερα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις ενεργειακές επενδύσεις και τον ρόλο τους στην οικονομική ανάπτυξη.

Η συμμετοχή στην ανωτέρω εκδήλωση είναι δωρεάν για όλα τα μέλη του ΙΕΝΕ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου