.

Στον εισαγγελέα η ΓΕΝΟΠ για τον φάκελο χρηματοδοτήσεων

Από το Βήμα...

Την παρέμβαση του εισαγγελέα και της αστυνομίας για τη διερεύνηση της καταγγελίας περί κλοπής φακέλου με στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ θα ζητήσει την Τετάρτη το συνδικάτο, ενώ η διοίκηση της ΔΕΗ συγκρότησε επιτροπή για να ξεκινήσει έρευνα. Στο θέμα παρενέβη και η Ντ.Μπακογιάννη, η οποία χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά των συνδικαλιστών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, εκλάπη φάκελος με στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι επιθεωρήτριες Δημόσιας Διοίκησης που διεξάγουν για την έρευνα σχετικά με το νόμιμο ή όχι των χρηματοδοτήσεων της ΓΕΝΟΠ.

Την έρευνα για το θέμα ζήτησε από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και το πόρισμα αναμένεται εντός των ημερών.

Σε σημερινή ανακοίνωση η ΔΕΗ δηλώνει ότι αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα την καταγγελία, καθώς και ότι αν μεταξύ των απολεσθέντων εγγράφων, περιλαμβάνονται έγγραφα που έχουν ήδη χορηγηθεί, αυτά θα διατεθούν άμεσα και εκ νέου, δεδομένου ότι τα αντίστοιχα πρωτότυπα παραμένουν πάντοτε στα αρχεία της Επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει από την πλευρά της ότι η κλοπή «πιθανώς να είναι και προβοκάτσια σε βάρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ» αλλά, προσθέτει ότι «κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το πούμε κατηγορηματικά γιατί δεν θέλουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να προσβάλλουμε ούτε την κυρία που έκανε την καταγγελία αλλά ούτε τους συναδέλφους μας στους χώρους που κινήθηκε η κυρία εκπρόσωπος του επιθεωρητού».

Δηλώνει πάντως ότι εάν τα χαρτιά που χάθηκαν δεν μπορούν να ξαναβρεθούν η ΓΕΝΟΠ μπορεί να τα προσκομίσει και επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στα σενάρια περί μετοχοποίησης, εκχώρησης του μάνατζμεντ ή παραχώρησης λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής σε ανταγωνιστές.

Δήλωση για το θέμα έκανε και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Με όσα αναγράφει ο Τύπος για χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ, για απώλεια των σχετικών στοιχείων και εσωτερική έρευνα που διεξάγεται στη ΔΕΗ, αλλά και τις εμπρηστικές δηλώσεις της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τις οποίες επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας για το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης -που δεν υπάρχει ακόμα- πιστεύουμε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να διερευνηθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη. Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υποχρεώνεται να περιορίσει το επίπεδο ζωής του, κανείς -ούτε τα ισχυρά κρατικομονοπωλιακά συνδικάτα- δεν μπορεί να είναι υπεράνω των νόμων» τόνισε.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου