.

ΠΑΣΚ Διπλ. Μηχανικών Δυτ. Μακεδονίας: Δελτίο Τύπου για την ανατροπή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΔΕΗ


Η ΠΑΣΚ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης στις 15/04/11 για ανατροπή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΔΕΗ, με μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου από 51% σε 34%, έχοντας ως κριτήριο το Δημόσιο Συμφέρον και λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει η παρουσία της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία

ΔΗΛΩΝΕΙ ότι :

  1. Η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι ένα οποιοδήποτε εμπόρευμα : είναι η βάση του σημερινού μας πολιτισμού, θεμέλιο της οικονομίας της χώρας και γι’ αυτό πρέπει να είναι και να παραμένει διαρκώς Δημόσιο και Κοινωνικό αγαθό.
  2. Για δεκαετίες η δημόσια ΔΕΗ εξασφάλισε τόσο την ηλεκτροδότηση της χώρας όσο και τη φθηνή ηλεκτρική ενέργεια για τους πολίτες, με προφανή οφέλη στη διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας.
  3. Η ΔΕΗ είναι μια κερδοφόρα Επιχείρηση Στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, είναι Εθνικό της Κεφάλαιο, είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία που στηρίζεται σε εγχώρια παραγωγή και δίνει δουλειά σε χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις, είναι ο σημαντικότερος μοχλός ανάπτυξης και δεν πρέπει να ξεπουληθεί.
  4. Δεν πρέπει η χώρα μας να είναι ενεργειακά εξαρτημένη από εισαγόμενα καύσιμα και από ιδιώτες επενδυτές που αδιαφορούν για τις ανάγκες της Ελληνικής Κοινωνίας. Στις δύσκολες οικονομικά σημερινές συνθήκες επιβάλλεται ακόμα περισσότερο η στήριξη της εγχώριας παραγωγής και όχι η αύξηση των εισαγωγών ενεργειακών προϊόντων.
  5. Δεν είναι ορατό με ποιο τρόπο η εκποίηση μιας κερδοφόρας επιχείρησης αποτελεί αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ευρώπη των 27 ήταν ελάχιστες οι χώρες που τόλμησαν να παραχωρήσουν τον έλεγχο της ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες και μάλιστα αυτές σήμερα άρχισαν εκ νέου τη κρατική παρέμβαση, όπως π.χ. η Ολλανδία, διότι προκλήθηκε αδιέξοδο από τις ανεπαρκείς επενδύσεις αλλά και την αύξηση των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας. Η κατάρρευση του ηλεκτρικού συστήματος στην Καλιφόρνια πριν μερικά χρόνια θα ’πρεπε να έχει αφήσει κάποια διδάγματα στους υποστηρικτές της άκρατης ιδιωτικοποίησης των πάντων.

Η ΠΑΣΚ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ υπενθυμίζει ότι τόσο προεκλογικά όσο και μέχρι και πρόσφατα, θέση και δέσμευση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ ήταν ότι το 51% αυτής θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, και

ΚΑΛΕΙ

την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να παραμείνει συνεπής στις προεκλογικές αλλά και πρόσφατες θέσεις και δεσμεύσεις της στο θέμα της ενέργειας.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

1 σχόλια

  • Τάνια Γραμματικού, πολ. μηχ.  
    29/4/11, 4:21 μ.μ.

    είναι τουλάχιστον αστείο, αν όχι προκλητικό, να σέρνεται μία ολόκληρη παράταξη πίσω από τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου