.

ΓΕΝΟΠ: Προς 48ωρες επαναλαμβανόμενες

Από την Ελευθεροτυπία...

Υπό το φως των κεριών και μετά την Ανάσταση θα μείνει η Ελλάδα αν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κάνει πράξη τις χθεσινές αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής της, η οποία εισηγήθηκε χθες επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Πρόθεση της ΓΕΝΟΠ είναι να οδηγήσει τη χώρα μέχρι το γενικευμένο μπλακ άουτ σβήνοντας τη μια μετά την άλλη τις μονάδες της ΔΕΗ για πάνω από μια εβδομάδα, αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την απόφαση για πώληση επιπλέον 17% της επιχείρησης σε ιδιώτες.

«Θα ξεκινήσουμε με στοχευμένες διακοπές ρεύματος σε υπουργεία και άλλους δημόσιους οργανισμούς, αλλά μέρα με τη μέρα το ρεύμα θα κόβεται σε όλο και περισσότερες περιοχές. Μην αποκλείετε και το γενικό μπλακ άουτ. Η ιστορία θα γράψει ότι όταν το Δημόσιο επιχείρησε να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι έδωσαν τη σκληρότερη μάχη τους», δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Φωτόπουλος.

Οι τελικές αποφάσεις για το χρόνο έναρξης, τη διάρκεια και την ένταση των απεργιακών κινητοποιήσεων του ισχυρότερου συνδικάτου της χώρας, που εκπροσωπεί περισσότερους από 22.500 εργαζομένους, δεν έχουν ληφθεί ακόμη. Θα οριστικοποιηθούν την Πέμπτη, 28 Απριλίου, όταν θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η Ομοσπονδία προσανατολίζεται να ξεκινήσει να κατεβάζει διακόπτες από τις 6-7 Μαΐου, περίπου μια εβδομάδα δηλαδή πριν η κυβέρνηση καταθέσει στη Βουλή υπό μορφή πολυνομοσχεδίου το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, στο οποίο θα προβλέπεται μείωση του ποσοστού συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΗ από 51% σε 34% το 2012.

Συμβολικές καταλήψεις

Νωρίτερα, εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα ξεκινήσουν συμβολικές καταλήψεις υπουργείων και κτιρίων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα.

Από σήμερα, εξάλλου, η ΓΕΝΟΠ θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης φορέων, κομμάτων και οργανώσεων, με στόχο να κερδίσει την υποστήριξή τους και να δημιουργήσει «τείχος προστασίας της ΔΕΗ απέναντι στα σχέδια ιδιωτικοποίησής της», όπως χαρακτηριστικά έλεγε χθες ο Ν. Φωτόπουλος. Εκπρόσωποι των εργαζομένων θα επιδιώξουν να συναντηθούν με υπουργούς, βουλευτές, τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την ΚΕΔΚΕ, την ΠΑΣΕΓΕΣ, νομάρχες και δημάρχους, αλλά και προσωπικότητες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει ότι «εάν η πλειοψηφία των φορέων που θα επισκεφθούμε και που θα ζητήσουμε δημοσίως να πάρουν θέση, πει ότι συμφωνεί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, εμείς θα σεβαστούμε την απόφασή τους».*

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου