.

«Όχι» στην πώληση της ΔΕΗ!

Από τον Πρωινό Λόγο...

Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα περάσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ έστειλαν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ κατά τη διάρκεια κομματικο- συνδικαλιστικής συγκέντρωσης που συνήλθε το βράδυ της Τρίτης στο Ξενοδοχείο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ στην Πτολεμαϊδα παρουσία του βουλευτή Κοζάνης Αλέκου Αθανασιάδη, του γραμματέα της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κοζάνης Ρούσση Αλεξανδρή εκπροσώπων της δημοτικής οργάνωσης Πτολεμαϊδας, υπευθύνων τοπικών οργανώσεων Εορδαίας.
Το κλίμα ήταν εξαιρετικά φορτισμένο χωρίς να λείπουν οι αιχμές και οι αντιπαραθέσεις εκατέρωθεν για τη στάση κυβερνητικών βουλευτών αλλά και υπουργών στο μείζον θέμα της μετοχοποίησης της ισχυρότερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας ενώ κριτική ασκήθηκε και στην μη στήριξη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ η οποία βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα τις τελευταίες ημέρες. Αποδέκτες των διαμαρτυριών των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΑΣΚΕ και οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης οι οποίοι εκλέχθηκαν αρχικά με την ψήφο του λαού της περιοχής και οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο για τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ διαφορετικά, όπως είπε γνωστός συνδικαλιστής της ΔΕΗ «Θα καούν μαζί με εμάς». Ο Βουλευτής Αλέκος Αθανασιάδης απαντώντας στην κριτική του Γιάννη Καραβασίλη εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, για τις θέσεις του απέναντι στο θέμα της μετοχοποίησης της ΔΕΗ, κατέστησε σαφές ότι αυτές είναι ξεκάθαρες κι ότι ο ρόλος του είναι η προστασία των συμφερόντων της κατοίκων του τόπου, των εργαζομένων, των οικισμών, του πλούτου της περιοχής. Κι αυτό τεκμηριωμένα αποδείχθηκε ότι «μπορώ και θα το κάνω». Ο γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κοζάνης Ρούσσης Αλεξανδρής μίλησε για στρατηγική ήττα εάν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ προτείνοντας όπως η άποψη αυτή πλειοψηφήσει στην εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος, ενώ, μιλώντας για την κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση της ΔΕΗ είπε «κάτω τα χέρια από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ».

Ευθεία σύγκρουση με την πολιτική της μετοχοποίησης

«Καταπέλτης» ο Γιάννης Καραβασίλης εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ο οποίος δήλωσε ότι θα συγκρουστεί ευθέως με την πολιτική της μετοχοποίησης της ΔΕΗ, χωρίς να αλλάξει άποψη, τονίζοντας ότι «είναι τελειωμένη αυτή η ιστορία» ενώ θα αγνοήσει τις πιέσεις από όπου κι αν προέρχονται. Επιτέθηκε στους τοπικούς βουλευτές για τις θέσεις που πήραν στο εν λόγω ζήτημα γιατί, «και μετοχοποίηση και στρατηγικό επενδυτή. Κι αυτή είναι θέση ΠΑΣΟΚ;» ενώ εκθείασε τη στάση που τήρησε η υπουργός ενέργειας – περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη. «|Πρέπει να πούμε στον πρωθυπουργό και σε όλους ότι ως εδώ και μη παρέκει». Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι τώρα ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται τους λόγους για τους οποίους διασύρθηκε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ το καλλίτερο κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, ώστε να ξεπουληθεί η ΔΕΗ για ένα κομμάτι ψωμί υπογραμμίζοντας ότι απέναντι σε αυτήν την πολιτική εμείς δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή της, για να προσθέσει ότι στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ θα καταψηφίσει την πολιτική αυτή. Αναφερόμενος στα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από την περιοχή είπε ότι ο καθένας θα κριθεί από τις πράξεις του απλά το Συνδικαλιστικό κίνημα ζητά καθαρές αποφάσεις, και συμπλήρωσε ότι θα ασκηθεί πίεση προς όλα τα επίπεδα για να μην περάσει η μετοχοποίηση της ΔΕΗ. Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του είπε ότι κανείς, ούτε βουλευτές ούτε κόμμα, ούτε υπουργεία μπορούν να «μας εμπαίζουν» καυτηριάζοντας την έλλειψη στήριξης προς τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η οποία έφερε τον πρωθυπουργό στην περιοχή για να εξαγγείλει την κατασκευή της 5ης μονάδας. Από την πλευρά του ο Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος του Περιφερειακού Σωματείου Ενέργειας ΔΕΗ «Σπάρτακος» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας πάντα με πρωτοβουλία της ΠΑΣΚΕ «Σπάρτακος» θα συνέλθει η περιφερειακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Δυτικής Μακεδονίας όπου παρουσία των βουλευτών θα ζητηθεί να τοποθετηθούν ξεκάθαρα στο θέμα της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου