.

ΓΕΝΟΠ: Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες

ΑΝ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ –ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΔΕΗ ΤΑ 2.417.000 ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ
ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ.


Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες αποφάσισε το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατά την χθεσινή του συνεδρίαση σε περίπτωση που η κυβέρνηση εμμείνει στη λαθεμένη απόφαση της για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

Η έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από το πότε η κυβέρνηση θα φέρει το πολυνομοσχέδιο σκούπα στη Βουλή και πάντως θα είναι πολλές μέρες πριν το καταθέσει.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τις απεργίες δεν τις κάνει για την τιμή των όπλων ούτε απλά για να καταγράψει την διαφωνία της.

Τις κάνει (και βέβαια όχι με χαρά γιατί τις επιπτώσεις της πρώτοι εμείς θα τις πληρώσουμε) γιατί οι κυβερνώντες δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή.

Επειδή κάθε φορά που αγωνίζεται ένα συνδικάτο κατηγορείται ότι ο αγώνας του είναι για την προάσπιση των κεκτημένων και προνομίων με απόλυτη ειλικρίνεια και από καρδιάς (και όσοι ξέρουν την δράση μας όλα αυτά τα χρόνια είμαστε σίγουροι ότι το πιστεύουν) σας λέμε ότι ο αγώνας μας είναι για το φτωχό καταναλωτή.

Όμως η υπεράσπιση των συμφερόντων του καταναλωτή και του εθνικού συμφέροντος (γιατί η ενέργεια έχει πολλές διαστάσεις κοινωνική – αναπτυξιακή – εθνική) δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι υπόθεση μόνο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Είναι υπόθεση όλων μας.

Γι αυτό με απόλυτο σεβασμό και επειδή δεν μπορεί να οργανωθεί δημοψήφισμα στον ελληνικό λαό για να πάρει θέση εάν θέλει και αυτή η επιχείρηση του (Η τελευταία μεγάλη Δημόσια Επιχείρηση) να περάσει στα χέρια των ιδιωτών καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς που μέσω αυτών εκπροσωπούνται εκατομμύρια άνθρωποι Δημόσια να πάρουν θέση,

Εάν συμφωνούν ή όχι με την περαιτέρω μετοχοποίηση – ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Εμείς που τόσο κατηγορηθήκαμε και σπιλωθήκαμε που κάποιοι μας εμφάνισαν ως «τέρατα», «βολεμένους», «κρατικοδίαιτους», «φαύλους» και που… συμπτωματικά όσοι μας φόρτωσαν με όλα αυτά τα κοσμητικά επίθετα θέλουν να ξεπουληθεί η ΔΕΗ λέμε πως εάν η άποψή των φορέων είναι ότι δεν τους νοιάζει τι θα γίνει με τη ΔΕΗ, αυτή τους την άποψη θα την λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου