.

ΓΕΝΟΠ: "ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗ ΓΕΝΟΠ"

- ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΥΨΩΝΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ
- ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ
- ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΧΑΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ
- ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΜΑΣ
- ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
- ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΠΡΕΠΕΙ
· ΝΑ ΛΟΙΔΟΡΗΘΕΙ
· ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ
· ΝΑ ΣΠΙΛΩΘΕΙ
· ΝΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΘΕΙ ΚΑΙ
· ΝΑ ΡΙΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΚΙΜΑ

o «Λουκούλλεια γεύματα με αστακούς»

o «Ταξιδάκια στο εξωτερικό»

o «Τιμολόγια με ουίσκι και ξηρούς καρπούς»

o «Οι συνδικαλιστές διατηρούσαν ρυθμιστικό ρόλο στις προσλήψεις προωθώντας στην Επιχείρηση φιλικά ή και συγγενικά πρόσωπα, ενώ στις προαγωγές και τις μεταθέσεις είχαν τον απόλυτο έλεγχο»

o «Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ είναι αυτομάτως και ο Γενικός Διευθυντής Προσωπικού»

o «Στη ΔΕΗ υπάρχουν δύο διοικητικές πυραμίδες, η κανονική και η παράλληλη της ΓΕΝΟΠ»

o «Οι σκληρές αντιδράσεις σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγών ή εσωτερικών μεταρρυθμίσεων εκτιμήθηκε ότι οφείλονταν στην επιθυμία διατήρησης των προνομίων των συνδικαλιστών, πάντοτε στο όνομα της «Επιχείρησης του Ελληνικού λαού»

o « Από το 2007 και μετά τα ποσά μοιράζονται σε ΓΕΝΟΠ και ΟΚΔΕ αλλά παραμένουν πάντοτε σε υψηλά επίπεδα προκειμένου να καλύπτουν τις - ως φαίνεται – αυξημένες απαιτήσεις των συνδικαλιστών»

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο αποσπάσματα από τα αναγραφόμενα σε συγκεκριμένες εφημερίδες του Σαββατοκύριακου για το «τέρας» της ΓΕΝΟΠ. Και όλα αυτά βέβαια (όχι τυχαία τώρα) την ώρα που διακυβεύονται μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της ενέργειας.



Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε διαβάσει και ακούσει και τα εξής

√ Ότι είμαστε «συντεχνία»

«καμόρα»

«στοά»

«παλαιοκομματικοί»

«οργισμένοι, έξαλλοι»

√ Ότι επιχειρούμε να «ιδεολογικοποιήσουμε την λαμογιά» και μαζί με αυτά είχαμε ακούσει φυσικά και τα τετριμμένα

Ø Ότι είμαστε «βολεμένοι»

«ρετιρέ» και

«κρατικοδίαιτοι»

Ø Ότι έχουμε πάρει τόσα λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό για το ασφαλιστικό μας και

Ø ότι είναι πρόκληση να έχουμε μειωμένο τιμολόγιο γιατί και αυτό όπως τα υπόλοιπα, δηλαδή ο «πακτωλός χρημάτων» που παίρνει η ΓΕΝΟΠ είναι σε βάρος…των Ελλήνων καταναλωτών.

ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ.
ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΕΒΗΣ ΠΟΘΟΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

Δυστυχώς για όσους επιδίδονται σε αυτή την άθλια επίθεση εναντίον της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν υπάρχει:

- ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,
- ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ,
- ΚΑΝΕΝΑ DVD,
- ΚΑΜΙΑ ΚΑΣΕΤΑ,

να τρώμε και να πίνουμε με τα «αφεντικά» που θέλουν να λεηλατήσουν τη ΔΕΗ.

Γιατί αυτό και αν ήταν κόλαφος…

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΑΣ

ΜΕ ΤΑ «ΑΦΕΝΤΙΚΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΘΑ ΔΙΕΡΡΕΕ ΑΛΛΩΣΤΕ….

Στους ενορχηστρωτές (δηλαδή τα συμφέροντα) θέλουμε να πούμε ότι σήμερα και μεθαύριο για τελευταία φορά θα σχολιάσουμε και θα ασχοληθούμε -μέσω ερωτοαπαντήσεων- με την όχι τυχαία, οργανωμένη προσπάθεια να σπιλώσουν, να εκθέσουν και να ακυρώσουν το ταξικό συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που ανυποχώρητα αγωνίζεται ενάντια στα συμφέροντα, στους νταβατζήδες της ενέργειας, στο μνημόνιο και την ΤΡΟΪΚΑ.

Ερώτημα 1ο:

Τα χρήματα που παίρνει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ νομιμότατα μέσω ΣΣΕ (που είναι δηλαδή προϊόν διεκδίκησης και όχι από ελευθεριότητα της επιχείρησης) τα παίρνει εδώ και 27 χρόνια;

Ναι ή Όχι;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ.

Εσείς που ήσασταν 27 χρόνια;

Γιατί το θυμηθήκατε τώρα;

Μήπως γιατί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εδώ και μήνες φωνάζει στα «αφεντικά».

«Λιγνίτη στην τιμή κόστους δεν θα πάρετε»

«τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ δεν θα τα αρπάξετε»

«στις βρωμοδουλειές σας θα είμαστε πάντα εμπόδιο»

Ερώτημα 2ο:

Τα χρήματα που παίρνει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι λεφτά της «γριούλας» που δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα ή είναι μέρος της αύξησης που θα έπαιρναν οι εργαζόμενοι και που κατόπιν συμφωνίας στη φάση των διαπραγματεύσεων, πάει για να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες του συνδικάτου;

Η απάντηση σας είναι γνωστή. Γιατί λοιπόν το κρύβετε και προσπαθείτε να εμφανίσετε τα χρήματα που παίρνει το συνδικάτο ως γεγονός που συντελείται σε βάρος των καταναλωτών όταν αυτό το συνδικάτο έχει αναδείξει και σταματήσει δεκάδες σκάνδαλα και κομπίνες εκατοντάδων εκατομμυρίων των «αφεντικών» ;

Μήπως θα ήταν καλύτερα να μην πληρωνόμαστε κιόλας γιατί και αυτό σε βάρος των καταναλωτών είναι;

Ερώτημα 3ο:

Τα χρήματα που έχει πάρει η ΓΕΝΟΠ και ο ΟΚΔΕ εδώ και 12 χρόνια και που όντως είναι 25 εκ. € μήπως αντιστοιχούν κατά μέσο όρο σε 5,75€ ανά εργαζόμενο κάθε μήνα;

Γιατί αυτό αποκρύπτεται και με διάφορα βαρύγδουπα όπως «πακτωλός χρημάτων» τονίζεται το, «25 εκατομμύρια πήρε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ»;

Μήπως για να μας εμφανίσετε ως βολεμένους προνομιούχους και κρατικοδίαιτους που τρώνε με 18 μασέλες και να μας βάλετε απέναντι στον συνάνθρωπο μας που είναι άνεργος και που τον κάνατε να μισεί αυτόν που εργάζεται και αυτόν που εργάζεται και αμείβεται με 500€ να μισεί αυτόν που παίρνει 1200;

Ερώτημα 4ο:

Τα 25 εκ. που μέσω ΣΣΕ πήρε όλα αυτά τα χρόνια η ΓΕΝΟΠ πήγαν όλα στο συνδικάτο, ή το 65% - 70% αυτών των χρημάτων πήγε στον ΟΚΔΕ για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα κοινωνικών δραστηριοτήτων που επί 10 χρόνια το έκανε η ΔΕΗ και που αντίστοιχο υπάρχει σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις του κόσμου;

Και σε αυτό η απάντηση, σας είναι γνωστή. Όμως το αποκρύπτετε…

Ο στόχος προφανής. Η δημιουργία εντυπώσεων.

Ερώτημα 5ο:

Αυτά τα χρήματα (τα 25 εκ) μπήκαν στο ταμείο της ΓΕΝΟΠ ή όπως προβλέπουν οι ΣΣΕ έμεναν στη ΔΕΗ όπου όταν πήγαινε το οποιοδήποτε τιμολόγιο τότε εκταμιευόταν το συγκεκριμένο ποσό;

Η απάντηση και σε αυτό σας είναι γνωστή. Παρά ταύτα την αποκρύπτετε.

Βλέπετε δημιουργεί αίσθηση και εικόνα να παρουσιάσουμε ότι τα χρήματα ήρθαν με τα τσουβάλια στη ΓΕΝΟΠ…και αυτοί οι βολεμένοι (που τα «αφεντικά» δεν κατάφεραν να μας βάλουν στο χέρι) τα έφαγαν σε θαλασσινά και ταξιδάκια.

Ερώτημα 6ο:

Στο «ερώτημά» σας που με φαρμακερές δόσεις υποψίας (!) τίθεται από κάποιους «που πήγαν τα χρήματα που πήρε η ΓΕΝΟΠ;» Δεν την ξέρετε την απάντηση;

Αγαπητοί κύριοι,

Είναι γνωστό το που δαπανήθηκε το κάθε σεντς γιατί για να εκταμιευθεί έστω και ένα, στη ΔΕΗ (που κρατούσε τα χρήματα) έπρεπε να πάει τιμολόγιο. Ειδάλλως δεν πλήρωνε τίποτα.

Συνεπώς κύριοι,

Μπορείτε να ρωτήσετε να μάθετε που ακριβώς και σε τι «φάγαμε τον πακτωλό χρημάτων»

Όμως δεν το κάνετε αυτό.

Προτιμάτε να αφήνετε να πλανάται η υποψία της αρπαχτής και της λαμογιάς. Η λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει ο χάρος.

Πως άλλωστε θα μας λέγατε «στοά»;

Ερώτημα 7ο:

Τέλος, για να έρθουμε και στα τιμολόγια που περιέργως χάθηκαν και που άνετα μπορούσε να ζητηθεί να ξαναβγούν φωτοτυπίες και που τα βλέπουμε να κυκλοφορούν στην Ομόνοια, εσείς που κατηγορείτε εμάς για λαϊκισμό, είναι ή δεν είναι λαϊκισμός να επιχειρείται να χτυπηθεί ένα Συνδικάτο με τόσους σκληρούς αγώνες, με τόση σκληρή κόντρα με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο γιατί τα στελέχη του έφαγαν ή έκαναν το τραπέζι σε μια ξένη αντιπροσωπεία ή έκαναν ταξίδι στο εξωτερικό για εκπαιδευτικούς λόγους ή το προεδρείο της Ομοσπονδίας στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων (που όλοι οι φορείς έχουν) έστειλε ένα ή τέσσερα καλάθια δώρο;

Ακούστε κύριοι,

Από τη τσέπη μας και επειδή δεν έχουμε και δεν θέλουμε από αλλού ενισχύσεις (γιατί θέλουμε να έχουμε το στόμα μας ανοικτό) αδυνατούμε να πληρώνουμε.

Για να κλείσουμε το θέμα, η ΔΕΗ που ποτέ δεν παρανόμησε, πληρώνει (και εκεί τελειώνει ο ρόλος της) μόνο εάν της πας τιμολόγιο το οποίο βεβαίως να δικαιολογείται στα πλαίσια των κωδικών εκταμίευσης.

Η ΔΕΗ δεν έχει ρόλο και δικαίωμα να πει εάν το συνδικάτο πάει ένα τιμολόγιο με φαγητό και έχει ανάλυση ότι το μενού ήταν θαλασσινά, «δεν πληρώνω θαλασσινά. Εγώ πληρώνω μόνο «ψωμί, ελιά και κεφτεδάκια».

Όσο για το αν σπαταλάμε τα χρήματα ή κακώς τα ξοδέψαμε εκεί ή αλλού αυτόν το ρόλο του ελεγκτή, το να ελέγξει δηλαδή την σκοπιμότητα της κάθε δαπάνης, την έχουν τα ελεγκτικά όργανα της ΓΕΝΟΠ (που είναι η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ εξελεγκτική επιτροπή, το Δ.Σ. και το σώμα των 300 Συνέδρων που κάθε φορά υπάρχει πλήρης και αναλυτική παρουσίαση της κάθε δαπάνης) και όχι η ΔΕΗ γιατί τότε θα ήταν ευθεία παρέμβαση στην λειτουργία του Συνδικάτου.

Εκτός, εκλεκτοί κύριοι, εάν θέλετε να μας κάνετε στη μπάντα και να μας καθορίζεται εσείς εάν πρέπει να φάμε και τι, εάν πρέπει να πάμε στο εξωτερικό στην τάδε συνάντηση ή το τάδε συνέδριο, εάν πρέπει να φιλοξενήσουμε τους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε αναπτύξει σχέσεις!!

- Όσο δε για τις αναφορές ότι το ασφαλιστικό μας είναι σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και

- ότι το μειωμένο τιμολόγιο είναι προνόμιο και ευθύνεται για την κατάρρευση της χώρας (έτσι πάτε να το εμφανίσετε κάποιοι),

εκείνο που έχουμε να πούμε είναι ότι η ίδια η πολιτεία τρεις φορές (Ν.2773/99, Ν.3655/08, Ν.3863/10) και πρόσφατα και η ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουμε τεράστια ασφαλιστική περιουσία ενσωματωμένη μέσα στην περιουσία της ΔΕΗ ύψους 11, 9 δισ. € και πως εάν δεν υπήρχε αυτό το πρωτοποριακό ασφαλιστικό σύστημα που τόσο συνέβαλλε στην ανάπτυξη της ΔΕΗ σήμερα η τιμή της KWhθα ήταν δύο και τρεις φορές πάνω!

Όσο δε για το μειωμένο τιμολόγιο, για όσους δεν γνωρίζουν, αυτό δόθηκε εδώ και 54 χρόνια εν είδη αύξησης μιας και τότε η Διοίκηση της ΔΕΗ αδυνατούσε να υπογράψει ΣΣΕ.

Αυτό είναι λοιπόν το προνόμιο μας;

Αυτό ευθύνεται για την κατάντια της ελληνικής οικονομίας;

Ή σήμερα πρέπει να ισοπεδωθούν όλα και να πάμε στην λογική «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα;»

Τέλος, σε σχέση με τις αναφορές

- ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι ο Διευθυντής Προσωπικού,
- ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καθορίζει ποιος θα προσληφθεί και ποιος θα προαχθεί,
- ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκβίαζε τους Διευθύνοντες Σύμβουλους,

θέλουμε συγκεκριμένα παραδείγματα και ονόματα γιατί διαφορετικά θα πρόκειται για μυθεύματα και χαλκεία.

Ειδικά για τις προσλήψεις εξ όσων ξέρουμε εδώ και τουλάχιστον μια 15ετία γίνονται με το ΑΣΕΠ.

Όσο για τους εκβιασμούς να μας πείτε ποιος Διευθύνων Σύμβουλος λέει ότι τον εκβιάσαμε.

Εκτός και εάν την συνδικαλιστική διεκδίκηση να υπογράψουμε συλλογική σύμβαση την βαφτίζεται εκβιασμό.

Κλείνοντας,

για να μην αφήσουμε και αυτό το «λάθος» αναπάντητο να θυμίσουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πριν 3 χρόνια έκανε επί 17 ημέρες απεργία όχι για το τι αύξηση θα πάρουμε αλλά για προασπίσουμε την πιο ιερή κατάκτησή μας. Το ασφαλιστικό μας.

Η συνέχεια με τον «ανεξάρτητο» κ. Ρακιντζή και για να δούμε για ποιόν η εβδομάδα που ξεκινά θα είναι «Γολγοθάς» στην Συνέντευξη Τύπου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την Τρίτη 19 Απριλίου στις 13.00 στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με κύριο θέμα «Μετοχοποίηση ΔΕΗ και επιπτώσεις στον καταναλωτή».

Υ.Γ.:Για να προλάβουμε κάποιους κυρίους που πιθανά να τρέξουν να πουν ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενοχλείται ή δεν θέλει έλεγχο είμαστε στη διάθεση του οποιουδήποτε φορέα που έχει αυτή την αρμοδιότητα.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου