.

Σπάρτακος: Δελτίο Τύπου για παρέμβαση δικαιοσύνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Με την φράση "Αν και όπου υπάρχουν ευθύνες αυτές  θα πρέπει να αποδοθούν" ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  Γ. Αδαμίδης (στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου) ζήτησε να κινηθεί κάθε διαδικασία και να γίνει κάθε ενδεδειγμένη παρέμβαση προκειμένου να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο γύρω από τα υποτιθέμενα σκάνδαλα στο Συνδικαλιστικό κίνημα.
Πρόκειται για ένα θέμα εξαιρετικά σημαντικό προκειμένου τα συνδικάτα, απρόσκοπτα να συνεχίσουν τον αγώνα που έχει ξεκινήσει για μία σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με την ίδια την ύπαρξη της ΔΕΗ.  Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ζητά  να εφαρμοστεί άμεσα το πόθεν έσχες στα συνδικαλιστικά στελέχη και στα στελέχη της Επιχείρησης προκειμένου να διαλευκανθεί μια για πάντα το ποιοι θεωρούνται -αν θεωρούνται- προνομιούχοι η όχι.
Χρειάζεται πραγματικά πολύ μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβει και να εξηγήσει κάποιος, προθέσεις και προσπάθειες σαν αυτές που βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα
Προσπάθεια:
Να απαξιώσουν και να ξεπουλήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας ενισχύοντας τους ιδιώτες αεριτζήδες διακυβεύοντας την οικονομικοκοινωνική ισορροπία της χώρας
Να διαρρήξουν τη δυναμική και τη συνοχή του Συνδικαλιστικού κινήματος στοχεύοντας στη δημιουργία όσο το δυνατών περισσότερων σκοπέλων που θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τον αγώνα που ξεκινά για διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ.
Στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε τη ΔΕΗ σαν την επιχείρηση που θα εξακολουθεί να ανήκει στον Ελληνικό λαό αντιδρούν με λασπολογίες, ψεύδη και «ανακαλύψεις» που αγγίζουν τα όρια του παραλόγου και του αστεϊσμού.  Πορίσματα, στοιχεία, εκτιμήσεις, εισαγγελείς και … ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ βάλλουν κατά του συνδικάτου της ΓΕΝΟΠ  για δήθεν σκάνδαλα, ατασθαλίες, παρανομίες.
Από την αρχή της ιστορίας των «σκανδάλων»  ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στις  καθημερινές του συναντήσεις με τους εργαζόμενους και δεχόμενος σωρεία ερωτήσεων σχετικά με το θέμα, υποστήριξε αυτό που και σήμερα επισημαίνουμε: να πέσει άπλετο φως στο θέμα και αν υπάρξουν ευθύνες να αποδοθούν σε αυτούς που της έχουν. Σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο που τα συνδικάτα ετοιμάζονται να δώσουν μάχη σα πολλά –δυστυχώς- μέτωπα που έχουν ανοίξει στον τομέα της Ενέργειας, κάποιοι προσπαθούν να μας κάμψουν προφασιζόμενοι πολλά και διάφορα. Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι ο αγώνας απαιτεί να είμαστε ενωμένοι σαν μία γροθιά. Απαιτεί να κλείσουμε τα αφτιά μας στις σειρήνες και να επικεντρωθούμε στους στόχους και στις διεκδικήσεις που έχουμε βάλει.
Η δρομολογημένη «αποκρατικοποίηση» της ΔΕΗ και τα μύρια δεινά που θα επιφέρει επιβάλλουν ετοιμότητα και ανένδοτο αγώνα. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ως νόμιμο δικαίωμα των εργαζόμενων στη ΔΕΗ στοχεύουν στο να ενισχύσουν τον αγώνα μας και όχι στο να δημιουργήσουν προβλήματα στον κόσμο. Εξάλλου ο κόσμος  έχει πλέον αντιληφθεί ότι η ΔΕΗ δεν αφορά μόνο τους ΔΕΗτζήδες αλλά αφορά ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες.
Ο Σπάρτακος:
Καλεί τους βουλευτές να εκφράσουν τις θέσεις τους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τι αναπτυξιακή προοπτική μπορεί να έχει για την περιοχή.
Ζητά να υπάρξει παρέμβαση της  Δικαιοσύνης τόσο για το θέμα των χρηματοδοτήσεων  όσο και για τα διαφυγόντα κέρδη που προκύπτουν από την  κακή και ολιγωρική λειτουργία της επιχείρηση και της κυβέρνησης  (δικαιώματα Βεύης)
Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το συνδικάτο και να είναι σε ετοιμότητα για τις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις όποτε κι αν αυτές ανακοινωθούν.


Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου