.

Πρώτη στην αιολική ενέργεια η Ισπανία

Από το http://www.deltiokairou.gr

Ηγέτιδα στην αιολική ενέργεια αναδεικνύεται η Ισπανία, σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού το μήνα Μάρτιο κάλυψε ποσοστό μεγαλύτερο από 20% της εγχώριας ζήτησης σε ηλεκτρικό ρεύμα με τη βοήθεια του... Αιόλου.


Ιστορικό ρεκόρ στη χρήση αιολικής ενέργειας κατέχει η Ισπανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του διαχειριστή του Ισπανικού Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικού Ρεύματος, ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό χρήσης άλλων εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Συνολικά, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Ισπανίας κάλυψαν το 42,2% της ζήτησης σε ηλεκτρικό ρεύμα το μήνα Μάρτιο. Η ηλιακή ενέργεια κάλυψε το 2,6 % της ζήτησης, η πυρηνική το 17%, η υδροηλεκτρική το 17,3% και η ενέργεια από άνθρακα το 12,9%.

Έμφαση φαίνεται να δίνεται στην αιολική ενέργεια. «Τα αιολικά πάρκα καλύπτουν το 21% της ζήτησης σε ηλεκτρισμό και έφτασαν σε μηνιαίο ρεκόρ, με την παραγωγή 4.738 γιγαβάτ, 5% περισσότερο απ’ ό,τι τον Μάρτιο του 2010», είπε ο εκπρόσωπος του Ισπανικού Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικού Ρεύματος σε συνέντευξη Τύπου.

«Με την παραγωγή αιολικής ενέργειας κατά το μήνα Μάρτιο, θα μπορούσε να καλυφθεί η μηνιαία ηλεκτρική κατανάλωση μιας χώρας σαν την Πορτογαλία», δήλωσε εκπρόσωπος της Ισπανικής Ένωσης Αιολικών Επιχειρήσεων.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου