.

Να σταματήσουν στην Κυβέρνηση να ορέγονται τη ΔΕΗ και τα νοσοκομεία μας.


Του Γιάννη Τσακυράκη, Αναπληρωτή Γραμματέα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Να παραιτηθούν Βουλευτές και Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι αφού έτσι κ αλλιώς είναι ανύπαρκτοι.

Τελικά ο λαός έχει πάντα δίκαιο και διαχρονικά φαίνεται να επιβεβαιώνεται σε κάθε ένα από αυτά που ονομάζουμε λαϊκές ρήσεις ή παροιμίες.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω πολλές από αυτές αλλά θα αρκεστώ στην εξής μία: «δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι» με την επισήμανση ότι επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ¨χωριάτης¨ στερείται θάρρους, αντικαθιστώ τη λέξη αυτή με τη λέξη θράσος. Απύθμενο θράσος μάλιστα είναι αυτό που διακατέχει τον Πρωθυπουργό τούτης της χώρας και της παρέας του που φυσικά μη έχοντας ούτε ιερό ούτε όσιο (δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό τα έχουν βάλει ΚΑΙ με τη Θρησκεία μας) εξαντλούν κάθε μέσο  και τρόπο που υπάρχει για να τα ισοπεδώσουν όλα.
Να τα ξεπουλήσουν, να τα ρημάξουν,  να ξεζουμίσουν τον άλλοτε υπερήφανο Έλληνα και να τον προσφέρουν ως θυσία στα Ευρωπαϊκά κολλητάρια  τους. Εξάλλου όσο πιο  μεγάλη το σμήνος με τα κοράκια τόσο πιο γρήγορα θα κατασπαράξουν τα θύματά τους.
Μετά τις  εν παντί  τρόπο επιθέσεις τους σε εισοδήματα, συντάξεις, πρόνοια, υπηρεσίες, θεσμούς αλλά και αρχές και αξίες ρίξανε  χωρίς ίχνος ντροπής,τη βόμβα για τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΗ από το 51% έως το 34%, το 2012. Ανέκαθεν γλυκαίνονταν να απλώνουν τα χέρια τους στη ΔΕΗ αλλά αυτή τη φορά θέλουν να το παρακάνουν.  Ούτε καν μπορούν να διανοηθούν  (καθώς παντελώς στερούνται νοημοσύνης) πόσο αρνητικές θα είναι οι επιπτώσεις μίας τέτοιας ενέργειας ειδικά για την περιοχή μας, για το Ενεργειακό Λεκανοπέδιο, για την Ενεργειακή καρδιά της χώρας αλλά και για την χώρα γενικότερα. Την οικονομία και τις προοπτικές της.
Για εμάς όμως έχουν φυλαγμένα και άλλα δεινά και άλλα μεγαλεπήβολα και πρωτοποριακά σχέδια. Ένα από αυτά είναι το κλείσιμο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου. Σαν ανέκδοτο και  μάλιστα πολύ κρύο ακούγεται τούτο. Να κλείσουν τη καλύτερο, το πιο σύγχρονο και το περισσότερο απαραίτητο νοσοκομείο της περιοχής για να κάνουν, λέει, ένα άλλο. Κοροϊδία, κοροϊδία, κοροϊδία. Κοροϊδία και απόλυτος εξευτελισμός της πολιτικής και των πολιτικάντηδων.
Στην αρχή, όταν δηλαδή ξεκίνησε κατρακύλα,  είπαμε να κάνουμε υπομονή και να κρατήσουμε μία ισορροπία ως ένδειξη καλής πρόθεσης  μήπως και βγει η χώρα από το τέλμα. Δεν εκτίμησαν όμως ούτε τη φιλότιμη προσπάθεια του κόσμου ούτε την καλή πρόθεση. Αντίθετα στην πρόθεση αυτή απάντησαν με ακόμα πιο σκληρά μέτρα, μέτρα που γονάτισαν και έκαμψαν σωματικές και ψυχικές δυνάμεις.
Δεν έχουν φραγμούς, δεν έχουν συνείδηση, δεν έχουν όρια, δε σταματάνε πουθενά.
Η αντίθεσή μας στις νέες τους ορέξεις  είναι όχι απλά δεδομένη αλλά θα την ¨υποστηρίξουμε¨ με κάθε τρόπο.
Προσωπικά ξεκινώ την ¨υποστήριξη¨  αυτή καλώντας σε παραίτηση τους Βουλευτές  Κοζάνης και Φλώρινας  τον Περιφερειάρχη  και τους Δημάρχους των Ενεργειακών Δήμων που κρύβονται πίσω από σκιώδεις δηλώσεις, ανακοινώσεις και δημοσιεύματα αποφεύγοντας να κάνουν το αυτονόητο: να ξεσηκώσουν τον κόσμο, να τον κατεβάσουν στο δρόμο και να απαιτήσουμε και να ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ  όλοι μαζί τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ, την διατήρηση ΟΛΩΝ των νοσοκομείων μας, όλων των σχολείων, όλων των υπηρεσιών. Δε το κάνουν όμως. ΟΧΙ επειδή δε μπορούν αλλά επειδή ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ. Δε θέλουν επειδή καλά είναι βολεμένοι και θα τους χαλάσει η ζαχαρένια
Ντροπή τους.
Δυστυχώς η Εβδομάδα των Παθών  για τους Έλληνες μάλλον, εφεξής, θα διαρκεί 365 ημέρες το χρόνο επειδή έτσι το θέλουν ο ΓΑΠ και η παρέα του. Θα το επιτρέψουμε;  Θα αφήσουμε να συνεχίζουν τον εμπαιγμό και να κάνουν τα αίσχη τους ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ;
Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας μέρες που είναι και ας πετάξουμε τις μάσκες.
Καλή Ανάσταση !

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου