.

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Απόφαση του Υπουργικού η πώληση του 17% της ΔΕΗ»

Από την Ημερησία...

«Η πώληση του 17% της ΔΕΗ αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης και έχει λάβει την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου». Με τη φράση αυτή ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση, θέλησε να βάλει φρένο στην οποιαδήποτε αμφισβήτηση της πρόθεσης για μείωση της συμμετοχής του δημοσίου στην επιχείρηση.

Δεν άφησε ασχολίαστη, όμως, και τη στάση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση το τι συμφέρει τη χώρα και την επιχείρηση και όχι με βάση την άποψη της ΓΕΝΟΠ, την οποία ακούμε, τη σεβόμαστε, αλλά νομίζω πως είναι άλλο πράγμα αυτό και άλλο τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε εμείς με βάση το δημόσιο συμφέρον».

Χρόνος
Σε ό,τι αφορά το χρόνο που θα γίνει η κίνηση για την πώληση του 17%, ο υπουργός τόνισε πως αυτό θα γίνει κάποια στιγμή εντός του 2012 και αφού πρώτα συνυπολογιστεί η κατάσταση που θα επικρατεί στην αγορά.

Στην κυβέρνηση πάντως υπάρχει προβληματισμός για τις αντιδράσεις που ενδεχομένως υπάρξουν για την πώληση της ΔΕΗ, όχι μόνο από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ αλλά κυρίως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, είτε από βουλευτές είτε από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και γι' αυτό το λόγο ετοιμάζει επικοινωνιακή αντεπίθεση με στόχο να πείσει την κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα της κίνησης αυτής και παράλληλα να αποδυναμώσει τους συνδικαλιστές.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου