.

Σωμ. Εργαζομένων ΔΕΗ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ: Επιστολή προς πρόεδρο ΔΕΗ κ. Ζερβό

Αξιότιμε Πρόεδρε και Διευθύνων της μεγάλης αυτής επιχείρησης που λέγεται ΔΕΗ. Παίρνοντας υπόψη όλα όσα ακούγονται και όσα δρομολογούνται για το μέλλον της επιχείρησης, θέλουμε να σας εκφράσουμε την αγανάκτηση, τόσο σαν εργαζόμενοι όσο και σαν πολίτες της ακριτικής περιοχής . Αυτής της περιοχής που συνεισφέρει τόσα πολλά στην Εθνική οικονομία της χώρας καθώς επίσης και στην ενεργειακή της επάρκεια.
Εκφράζουμε την αγανάκτηση γιατί θεωρούμε ότι πλέον μας εμπαίζουν και μας υποτιμούν . Γνωρίζεται πολύ καλά ότι στην περιοχή μας λειτουργούν 3 Μονάδες συνολικής ισχύος 1000 περίπου M.W. και τροφοδοτούνται από ένα δημόσιο Ορυχείο και ένα Ιδιωτικό (ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ).
Σταθμίζοντας πάντα την σημερινή κατάσταση στην χώρα μας θεωρούμε ότι ειδικά αυτή την χρονική περίοδο το Υπουργείο και η Διοίκηση της ΔΕΗ πρέπει να πάρει τις πρωτοβουλίες αυτές έτσι ώστε να δώσει αναπτυξιακή προοπτική στο νομό μας. Εξάλλου μας το οφείλει.
Δεν θα επιτρέψουμε σαν κοινωνία για μια ακόμα φορά να γίνουμε πειραματόζωα ορισμένων οικονομικών συμφερόντων . Έχουν δεσμευτεί τόσο ο νυν Πρωθυπουργός όσο και ο προηγούμενος ότι η Δυτική Μακεδονία θα παραμείνει η Σάρισα της ενεργειακής φάλαγγας της Ελλάδος.
Επιμένετε σε αυτήν την γραμμή και εμείς σαν τοπική κοινωνία γνωρίζοντας τα οφέλη που προκύπτουν για την οικονομική επιβίωση του τόπου μας θα είμαστε κοντά σας συμπαραστάτες στον δύσκολο αγώνα που πρέπει να δώσουμε όλοι μας . Ο αγώνας αυτός είναι πλέον κοινός. Μην επιτρέψετε την καταστροφή του Λεκανοπεδίου. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες.
Όλοι θα κριθούμε και όλοι θα λογοδοτήσουμε τελικά στον κυρίαρχο λαό.
Αν κάποιοι από τους θεσμικούς εκπροσώπους μας είτε τους αιρετούς είτε τους διορισμένους δεν συμπορευθούν, οι πολίτες θα τους κρίνουν!!!!
Γνωρίζεται πολύ καλά ότι ο ΑΗΣ Μελίτης, ο πιο σύγχρονος ΑΗΣ υπολειτουργεί. Γιατί; Γιατί δεν φροντίσανε ορισμένοι να δημιουργήσουν τις υποδομές αυτές ώστε σήμερα να μην έχουμε προβλήματα.
Κάποτε Κύριε Πρόεδρε πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες και όσοι έφταιξαν να πληρώσουν .
Δεν μπορεί να χάνει η Επιχείρηση εκατομμύρια ευρώ και σήμερα να μην γίνεται τίποτα για να σταματήσει αυτή η αιμορραγία.



Μιλάμε πλέον για διαφυγόντα κέρδη σύμφωνα με καταγγελίες εκπροσώπων και να μην καταλογίζονται ευθύνες . Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά; Πάλι ο Ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι;
Δεν μπορούμε να χορηγούμε δάνεια σε εργολάβους και να μένουν ανενεργά τα ορυχεία της περιοχής (Κλειδί- Βεύη- Λεβαία- Μελίτη-Λόφων).
Κουραστήκαμε να ακούμε προεκλογικές εξαγγελίες για λύσεις χρόνια τώρα.
Φτάνει πια . Δεν μπορεί αυτήν την στιγμή να αγνοείται η τύχη της Βεύης και να εισάγουμε Βουλγαρικό λιγνίτη και ίσως σε λίγο Αλβανικό και Τούρκικο.
Δεν μπορεί σήμερα να πληρώνει η επιχείρηση εκατομμύρια ευρώ για εισαγωγές όταν κοστίζει πολύ λιγότερο και είναι καλύτερος ποιοτικά ο λιγνίτης της περιοχής μας.
Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά;
Οι συμβάσεις που υπέγραψε η πολιτεία και η ΔΕΗ όταν κατασκευαζόταν ο ΑΗΣ Μελίτης ήταν για τροφοδοσία από τρία Ορυχεία .
Γιατί έμεινε μόνο ένα(Ιδιωτικό);
Πιστεύουμε ότι όλα όσα συμβαίνουν αυτήν την στιγμή είναι πλέον σκάνδαλα .
Γιατί δεν ανοίγει το Κλειδί;
Πώς Πρόεδρε θα προχωρήσουμε στην κατασκευή της 2ης Μονάδας όταν δεν έχουμε εξασφαλίσει την τροφοδοσία ούτε της 1ης ;
Σε επιστολή του Σωματείου μας με αριθμό Πρωτοκόλλου 1165 στις 31/08/10 προειδοποιήσαμε για τον κίνδυνο της τροφοδοσίας του ΑΗΣ Μελίτης . Το μόνο που εισπράξαμε ήταν απειλές . Δυστυχώς στην πορεία επιβεβαιωθήκαμε.
Χτυπούμε για μια ακόμα φορά τον κώδωνα κινδύνου . Προχωρήστε άμεσα γιατί αύριο θα είναι αργά στην διάνοιξη των ορυχείων της περιοχής . Αυτό απαιτεί η κοινωνία της Φλώρινας .
Βάλτε φρένο στις προσωπικές (οικονομικές ) φιλοδοξίες ορισμένων, εξωτερικών παραγόντων καθώς και στελεχών.
Εμείς σαν Σωματείο σαν εργαζόμενοι σαν πολίτες αυτού του Νομού και της Λεκάνης θα είμαστε αρωγοί σε όλα όσα πρέπει να γίνουν για το καλό του τόπου μας.
Σε αντίθετη περίπτωση θα απευθύνουμε πλέον στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Αξιοποιήστε όλα τα υγιή στελέχη της επιχείρησης για να βγούμε δυναμικά μπροστά!!!
Για το καλό της Χώρας μας.
Για το καλό του τόπου μας.
Για το καλό της επιχείρησης μας.

Με εκτίμηση προς το πρόσωπο σας.





ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
-Στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ
-Γενικό Διευθυντή Παραγωγής κ. Κοπανάκη Ιωάννη
-Γενικό Διευθυντή Ορυχείων κ. Νικολακάκο Παναγιώτη

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου