.

Δίμηνη παράταση για υπαγωγή στη ρύθμιση των ημιυπαίθριων χώρων

Αναδημοσίευση: express.gr

«ΑΝΑΣΑ» στις πολεοδομίες δίνει η τροπολογία του Yπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και σύμφωνα με την οποία παρατείνεται κατά δύο μήνες, μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2011, η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για την υπαγωγή στον νόμο 3843/2010 για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων.
Υπενθυμίζεται ότι η αρχική παράταση έληγε στις 28 Δεκεμβρίου 2010, που εκ των πραγμάτων κρίθηκε πως δεν ήταν αρκετή για την εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα προσέφευγαν μαζικά στις πολεοδομίες, που αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο όγκο των χιλιάδων αιτήσεων. Επιπλέον, με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση ευελπιστεί πως θα προσελκύσει μέσα στο επόμενο δίμηνο περισσότερους ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η ρύθμιση αφορά περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά.

Η ανωτέρω παράταση αφορά τόσο την προθεσμία αυτοπρόσωπης απευθείας υποβολής των δικαιολογητικών στις πολεοδομικές υπηρεσίες όσο και την προθεσμία υποβολής τους με συστημένη επιστολή. Η προτεινόμενη παράταση –σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία– κρίνεται αναγκαία για την αποφόρτιση του έργου των πολεοδομιών και τη διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν την υπαγωγή των ακινήτων τους στις διατάξεις του ν. 3843/2010, περί διατήρησης για 40 χρόνια των ημιυπαίθριων χώρων.

Η τροπολογία υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Ν. Σηφουνάκη και θα ενταχθεί ως ξεχωριστή διάταξη στο νομοσχέδιο του Yπουργείου Δικαιοσύνης για τον «εξορθολογισμό και τη βελτίωση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης», που αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή εβδομάδα.
Από τις προτεινόμενες διατάξεις –σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους– δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, επέρχεται ωστόσο επιβράδυνση είσπραξης εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού και του πράσινου ταμείου, από την παράταση των ανωτέρω προθεσμιών.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου