.

Υπ. Παιδείας: Συνεχίζεται ο σχεδιασμός των υποδομών του Πανεπιστημίου

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε σήμερα, 10/12/2010, με το Δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα. Μετά τη συνάντηση η Υπουργός δήλωσε:
«Το Υπουργείο Παιδείας έχει θέσει σε διάλογο -ο οποίος είναι σε εξέλιξη- τη μεγάλη αλλαγή στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, στοιχείο της οποίας αποτελεί η χωροταξική και θεματική αναδιάρθρωση.
Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα ορίζει τα κριτήρια, με ακαδημαϊκούς κυρίως όρους, για την υλοποίηση του νέου σχεδιασμού, στον οποίο σημαίνοντα ρόλο προτείνεται να παίζουν τα Συμβούλια Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας κάθε περιφέρειας. Η συζήτηση για το θέμα θα ξεκινήσει από το Υπουργείο Παιδείας με συγκεκριμένες προτάσεις».
Η Υπουργός, σε συγκεκριμένα ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, διευκρίνισε ότι:
• Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Τεχνολογικό Ίδρυμα καθώς και το Ερευνητικό Ινστιτούτο, αποτελούν σημαντικές συνιστώσες κοινωνικής, οικονομικής και πολιτισμικής ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και του Εθνικού ακαδημαϊκού χώρου.
• Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα φοιτητών, σπουδαστών και αποφοίτων των Τμημάτων οποιουδήποτε Ιδρύματος, άρα και του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Ισχύει ο σχεδιασμός των υποδομών, τον οποίο παρακολουθεί και προωθεί ο Δήμος και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου