.

«Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον»: Αναβολή ως τα Τέλη Ιανουαρίου

Αναδημοσίευση energia.gr .

Για τα τέλη Ιανουαρίου αναβάλλεται η εξαγγελία του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον», καθώς ο σημερινός αριθμός των ενεργειακών επιθεωρητών του ΥΠΕΚΑ δεν επαρκεί για την εύρυθμη απόδοση του προγράμματος και την κάλυψη των αναγκών της αγοράς.

Το ζήτημα της αναβολής τέθηκε από τραπεζικούς φορείς, ενώ, σύμφωνα με την Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη, «το ΥΠΕΚΑ πιστοποιεί περί τους 200 προσωρινούς ενεργειακούς επιθεωρητές κτηρίων και λεβήτων μηνιαίως, ώστε τον Ιούνιο να διαθέτει περισσότερους από 1000 επιθεωρητές».

Με το ρυθμό αυτό και δεδομένου ότι η κατάθεση και έγκριση των αιτήσεων θα απαιτήσει ένα τετράμηνο από την εξαγγελία του προγράμματος, υπολογίζεται ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν προς τα μέσα Ιουνίου. Οι ρυθμοί αυτοί διασφαλίζουν ότι δεν θα δημιουργηθεί αγορά δύο ταχυτήτων καθώς χθες το ΥΠΕΚΑ έδωσε παράταση στην υποχρέωση ενεργειακού Πιστοποιητικού στις μισθώσεις ακινήτων μικρότερων των 50 τμ.

Από την πλευρά του το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) υπολογίζει ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο συμφωνιών με την αγορά, για την παροχή εκπτώσεων σε υλικά για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων, στο πλαίσιο του προγράμματος "Χτίζοντας το μέλλον" που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου