.

Eργατική Αλληλεγγύη: Να βάλουμε τέλος στη λεηλασία!

Η αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση της Τρόικας, της κυβέρνησης και των βιομηχάνων συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και περίσσιο θράσος, ενάντια στην εργατιά και τον «εχθρό λαό»! Έτσι σήμερα προχωρούν στη περαιτέρω μείωση των μισθών ( 10% περίπου από κόψιμο επιδομάτων) των εργαζομένων στο δημόσιο και μείωση έως 30% των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ. Καταργούν τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις, προκρίνοντας επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις αποικιακού τύπου με στόχο τη μείωση καταρχήν έως και 12% των μισθών του ιδιωτικού τομέα και την απελευθέρωση των απολύσεων!

Πέφτει τσεκούρι στις συντάξεις μέσα από την κατάργηση των επικουρικών και μείωση της χρηματοδότησης του κράτους στα ταμεία. Αυξάνουν τη έμμεση και άμεση φορολογία μισθωτών και συνταξιούχων ενώ αντίθετα μειώνουν το φόρο των μεγάλων επιχειρήσεων. Κλείνουν ή ξεπουλάν Δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις, σχεδιάζουν το ξεπούλημα ακινήτων, «ασημικών» του δημοσίου. Ιδιωτικοποιούν και συρρικνώνουν την Παιδεία και την Υγεία!

Και όλα αυτά χωρίς καμία προοπτική μείωσης του δημοσίου χρέους αλλά για τη μείωση του εργατικού και του κοινωνικού κόστους και την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές, όπως κυνικά ομολογούν τώρα πια.

ΔΕΗ, «Απελευθέρωση», Ιδιωτικοποιήσεις.

Οι «απελευθερωμένοι» κηφήνες του Ελληνικού και ξένου κεφαλαίου ετοιμάζουν τα μαχαιροπήρουνα για να κατασπαράξουν τα φιλέτα της ενέργειας και της ΔΕΗ:

1. Πώληση, ή «ισοδύναμη λύση» παραχώρησης ισοδύναμης ισχύος, ενοικίαση ή ανταλλαγή του 40% της λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής! Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα δουλεύουν για τα κέρδη των ιδιωτών, η ΔΕΗ Α.Ε θα είναι σ ένα χρόνο καταχρεωμένη και οι λαϊκοί καταναλωτές θα πληρώσουν το ρεύμα πανάκριβα για να κερδίζουν οι αεριτζήδες κεφαλαιοκράτες χωρίς να επενδύσουν ούτε ένα Ευρώ!
2. Η χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού των εργαζομένων της ΔΕΗ (που θα γινόταν από την αντιπαροχή της περιουσίας μας την οποία χάρισαν στη μετοχοποιημένη πλέον ΔΕΗ οι «ανιδιοτελείς εκπρόσωποι των εργαζομένων») μειώνεται και χωρίς το «εφ εξής» κατά 40% που σημαίνει μείωση συντάξεων, κατάργηση επικουρικής και εφάπαξ, κλείσιμο πολυιατρείων κλπ.

Το «δομημένο» συνδικαλιστικό κίνημα που βρίσκεται;

* Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ , την ώρα που εξελίσσεται ένας πρωτοφανής κοινωνικός πόλεμος απέναντι στους εργαζόμενους, αφού συμφωνεί κάτω από το τραπέζι με τους βιομήχανους και την κυβέρνηση, μετά διαφωνεί φραστικά και ρίχνει και μια 24ώρη τουφεκιά στον αέρα για ξεκάρφωμα και αγωνιστικό άλλοθι. Παίζει το παιχνίδι της Τρόικας και της κυβέρνησης κάνοντας περεταίρω αναξιόπιστο το Σ.Κ στα μάτια των εργαζομένων.
* Στα δικά μας, η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία (γνωστά και από το παρελθόν για τον κυβερνητικό και εργοδοτικό τους ρόλο) απεμπολώντας τις όποιες αγωνιστικές παρακαταθήκες των εργαζομένων της ΔΕΗ, βρήκαν την κρεμάστρα όπου κρεμάνε όλα τα προβλήματα και αυτή λέγεται η «επιλογή του μικρότερου κακού»! Μ αυτή τη λογική δέχτηκαν να διασπαστεί η ΔΕΗ (με ξεχωριστές εταιρείες στη Μεταφορά και στη Διανομή), κάνοντας μάλιστα και έκτακτο συνέδριο, δέχτηκαν να χαρίσουν τα νέα λιγνιτικά κοιτάσματα (Βεύη, Δράμα, Ελασσόνα) στους ιδιώτες κερδοσκόπους χαρίζοντάς τους και το υπέδαφος αλλά και αδιαφορώντας εκτός των άλλων με την άποψη των τοπικών κοινωνιών (για αποφάσεις άλλων κοινωνιών δίνουν όρκους πίστεως), συμφώνησαν στην είσοδο των ιδιωτών στην λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή (με το μικρότερο κακό πάλι), δεν διεκδίκησαν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (προσδοκώντας τουλάχιστον θεσμικά οφέλη). Το σοβαρότερο είναι ότι, πέρα από φραστικές και «επικοινωνιακές δράσεις», δεν σχεδιάζει κανένα σοβαρό αγώνα αντίστασης, δεν συντονίζεται με κανένα από τους άλλους κλάδους που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική και δεν προετοιμάζει τους εργαζόμενους για τους σκληρούς αγώνες που αναγκαστικά έρχονται.

Ο αγώνας στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων!

Να κάνουμε την οργή μαζικό κίνημα ανατροπής!

Ο μόνος δρόμος που μένει στους εργαζόμενους και μπορεί να φρενάρει αυτό το πλιάτσικο είναι η ανάπτυξη των αγώνων! Αγώνες μαζικοί, ενωτικοί, ταξικοί, ασυμβίβαστοι, με αποφάσεις που θα παίρνονται από τη βάση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων κατά χώρο. Με την μαζικοποίηση των ταξικών συνδικάτων, την δημιουργία ενός άλλου κέντρου αγώνα μέσα από αγωνιστικές κινήσεις και Επιτροπές Αγώνα. Πρώτο αποφασιστικό Βήμα. Να συμμετέχουμε όλοι στις 15 Δεκέμβρη στην απεργία και στις διαδηλώσεις.

Για μας και όχι για τον Παναγόπουλο και τη ΓΣΕΕ (που στην ουσία θέλουν να μη συμμετέχουν οι εργαζόμενοι για να έχουν άλλοθι για την απραξία τους) για να υπερασπίσουμε το μεροκάματό μας, τη σύνταξή μας, τη δουλειά μας, τις κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις που χρειάστηκαν αμέτρητους αγώνες και ποτάμια αίμα για να έρθουν σήμερα ανερυθρίαστα οι βρικόλακες του ΔΝΤ, της ΕΕ και της κυβέρνησης να τα καταργήσουν.

Να απαιτήσουμε:

1. Ανατροπή του μνημονίου, επιστροφή των κλεμμένων μισθών συντάξεων, δώρων επαναφορά όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, επιστροφή όλων των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία.
2. Προστασία της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεων.
3. Πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία.
4. Παύση πληρωμών του χρέους στις πολυεθνικές τράπεζες- τοκογλύφους. Εθνικοποίηση του τραπεζικού μας συστήματος.
5. ΔΕΗ 100% στο δημόσιο με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Εθνικοποίηση, κρατικοποίηση ολόκληρου του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας. Όχι στην απελευθέρωση της Ηλεκτρικής ενέργειας. Το Ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και οφείλει το κράτος να το παρέχει στους πολίτες σε χαμηλές τιμές και όχι να κερδοσκοπούν οι επιτήδειοι προβάλλοντας παραπλανητικά την «απελευθέρωση»

Όλοι στον αγώνα!

Όλοι στην απεργία και στις διαδηλώσεις στις 15 Δεκέμβρη.

Όλοι τώρα στην «Εργατική Αλληλεγγύη».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου