.

Η ΔΕΗ κίνησε τις διαδικασίες για την άμεση επανασύνδεση 2.000 ευάλωτων καταναλωτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη έκπληξη και ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση ακούσαμε τις δηλώσεις του Δημάρχου Καλλιθέας και Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνη να ξαναζητά και σήμερα δημόσια τα προσωπικά "στοιχεία πελατών της ΔΕΗ στους οποίους έχει γίνει διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών". 


Είναι απορίας άξιον ότι, ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων την απάντηση, την οποία μάλιστα έλαβε στην ειδική για το θέμα σύσκεψη - η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μετά από πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργού Ιωάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ - συνεχίζει να επαναφέρει το θέμα αγνοώντας επιδεικτικά τη νομοθεσία για "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα", την οποία ως επιχείρηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραβιάσουμε. 

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ έχει ενημερώσει τους Δήμους για τα στελέχη των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ που θα συμμετέχουν με εκπροσώπους του κάθε Δήμου και της Περιφέρειας, προκειμένου να αξιολογούν άμεσα τις ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικά συμπολιτών μας και να προβούν στην επανηλεκτροδότηση των κατοικιών τους. 

Αναμένουμε από τους Δήμους να ορίσουν τους εκπροσώπους τους στις επιτροπές και να μας αποστείλουν τις καταστάσεις των ευάλωτων συνανθρώπων μας, οι οποίοι έως την 1 Νοεμβρίου 2013 ήσαν καταγεγραμμένοι στα μητρώα των κοινωνικών υπηρεσιών και Δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως άλλωστε συμφωνήθηκε το περασμένο Σάββατο. 
  
Τέλος, ζητάμε από τον κ. Ασκούνη, ως τον πλέον αρμόδιο, να ηγηθεί της προσπάθειας όλων των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Περιφέρεια, το ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. 

Σημειώνεται ότι, η ΔΕΗ έχει ήδη από σήμερα κινήσει τις διαδικασίες για την άμεση επανασύνδεση 2.000 ευάλωτων καταναλωτών, τους οποίους η ίδια έχει εντοπίσει. 

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου