.

Σπάρτακος: Να σταματήσουν τα προεκλογικά παιχνίδια σε βάρος του λαού και της ΔΕΗ

Την ώρα που η κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα, ανακοίνωσε τα μέτρα για τις ευπαθείς και αδύναμες κατηγορίες των συμπολιτών μας (που αδυνατούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα) ένα ανεπίτρεπτο «προεκλογικό παιχνίδι» έχει στηθεί από ορισμένους δημάρχους που προσπαθούν να «εκβιάσουν» τη ΔΕΗ προκειμένου να τους δοθούν στοιχεία (προσωπικά δεδομένα)συνανθρώπων μας στους οποίους έχει κοπεί το ρεύμα.

Φυσικά, για να αποκτήσουν αυτά τα στοιχεία δε διστάζουν να επικαλεστούν τον «ανθρώπινο πόνο», τη στιγμή που πολύ καλά γνωρίζουν ότι η διάθεση «ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων» είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
Είναι γνωστό ότι σε σχετική συνάντηση του περασμένου Σαββάτο (για να προστατευθεί η Νομιμότητα αλλά και να αποφευχθεί οποιαδήποτε «κατάχρηση» εν όψει της προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές)απορρίφθηκε το σχετικό αίτημα και συμφωνήθηκε με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν-με τους κατά τόπους εκπροσώπους τους- στις μεικτές επιτροπές που θα συσταθούν και κατόπιν να αποστείλουν τις καταστάσεις των ευάλωτων συνανθρώπων μας οι οποίοι έως και την 1η Νοεμβρίου 2013 ήσαν καταγεγραμμένοι στα μητρώα των Κοινωνικών Υπηρεσιών και Δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στην παρούσα φάση κρίνουμε εξαιρετικά σημαντικό να επισημαίνουμε τους εξής κινδύνους:
  • Οι πάντες γνωρίζουν –και πριν απ΄όλα τα ΜΜΕ– ότι ορισμένοι δήμαρχοι θέλουν τις καταστάσεις πελατών της ΔΕΗ στους οποίους, για διάφορους λόγους, έχουν γίνει αποκοπές ρεύματος για να αποκτήσουν μια «εκλογική πελατεία» που θα της«τάζουν επανασυνδέσεις». Πώς; Στέλνοντας «υποσχεσιολόγια» σε όλους τους «κομμένους», ανεξαρτήτως εάν αυτοί έχουν οξυμένα κοινωνικά προβλήματα ή είναι «μπαταχτσήδες».
  • Οι δήμαρχοι που θέλουν αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμία απολύτως εικόνα για την πραγματική οικονομική και κοινωνική κατάσταση του καθενός (εισοδηματικά κριτήρια, βαθμούς αναπηρίας, βεβαιώσεις για ανεργία κλπ).
  • Εάν τυχόν «επιβάλλουν» την απόκτηση των σχετικών στοιχείων, εύλογα διερωτόμαστε:
-   Δεν θα πρέπει να είναι διαθέσιμα αυτά τα στοιχεία και στις διάφορες παρατάξεις του κάθε Δήμου;
-   Δεν θα πρέπει να τις διεκδικήσουν και οι άλλοι εν δυνάμει υποψήφιοι δήμαρχοι;
-   Δεν θα «αλλοιωθεί» εκ των προτέρων το μελλοντικό αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών;
Σε κάθε περίπτωση, τέτοια παράλογα αιτήματα και αντιδεοντολογικές/αντιδημοκρατικές πολιτικές βρίσκονται πέρα και έξω από τις Αξίες που πρέπει να διέπουν τις σύγχρονες Δημοκρατίες και παραπέμπουν στις παλαιοκομματικές μεθόδους, οι οποίες και οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας.
Εμείς, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες μεθοδεύσεις που υποκρύπτουν σκοπιμότητες και υποστηρίζουμε ότι πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο η Νομοθεσία που αφορά "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα", τα οποία ως «κόρην οφθαλμού» πρέπει να διαφυλάξουν η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ.
Τέλος, καλούμε την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα να σεβασθούν τη διοικητική αυτοτέλεια και να διαφυλάξουν τηνοικονομική βιωσιμότητα της ΔΕΗ. Παράλληλα, να σταματήσουν το «προεκλογικό γαϊτανάκι» που για μία ακόμα φορά δε δίστασαν να στήσουν όχι μόνο σε βάρος της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας, αλλά και σε βάρος ενός Έθνους ολόκληρου. Σε βάρος ενός λαού που πάρα πολύ καλά ξέρει τι γίνεται και θα πρέπει να κλείσει τα αυτιά στις Σειρήνες.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου