.

ΔΕΗ:«Εξετάσεις» για το διαχωρισμό δραστηριοτήτων

Αναδημοσίευση: Ημερησία

H πρόοδος στην εφαρμογή του τρίτου ενεργειακού πακέτου της Ε.Ε. και του διαχωρισμού των δραστηριοτήτων μεταφοράς και διανομής ρεύματος εξετάστηκαν χθες στις δύο διαδοχικές συσκέψεις που είχε το κλιμάκιο της τρόικας, τη μία με το γ.γ. Ενέργειας Κ. Μαθιουδάκη και τους επικεφαλής της ΡΑΕ, του ΔΕΣΜΗΕ και της ΔΕΗ και τη δεύτερη με τον πρόεδρο της ΡΑΕ Ν. Βασιλάκο και στελέχη της ΡΑΕ.

Η Κομισιόν θα εξετάσει αν το μοντέλο που έχει επιλέξει η ελληνική πλευρά για το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων είναι «σύννομο» με το τρίτο ενεργειακό πακέτο, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος, θα πρέπει ως το Μάρτιο να έχει προωθήσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Θυγατριές
Στο πλαίσιο του νέου συστήματος η ΔΕΗ ιδρύει δύο θυγατρικές, τη ΔΕΗ- Μεταφορά και τη ΔΕΗ- Διανομή. Η πρώτη εταιρεία θα απορροφήσει μέρος των δραστηριοτήτων του ΔΕΣΜΗΕ, ενώ η διαχείριση της ημερήσιας αγοράς θα περάσει σε άλλο φορέα ή στο μετεξελιγμένο ΔΕΣΜΗΕ. Στις προτάσεις συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία άλλων οργάνων, προκειμένου το νέο σύστημα να διασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση της ΔΕΗ και των ιδιωτών στην αγορά ηλεκτρισμού.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου