.

TEE Τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Κατάληψη στο ΤΣΜΕΔΕ την Τετάρτη (2 Φεβ 2010) από τους μηχανικούς

Κατάληψη στο ΤΣΜΕΔΕ την Τετάρτη από τους μηχανικούς
Έχει καταστεί πηγή ατελείωτης ταλαιπωρίας των μηχανικών εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας
Συμβολική κατάληψη στον Τομέα Ασφάλισης μηχανικών και εργολάβων του ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ), θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου, στις 10 π.μ., οι μηχανικοί ασφαλισμένοι του στη Δυτική Μακεδονία στην Κοζάνη (Ιπποκράτους και Παλαιολόγου) και στην Καστοριά (Γράμμου 117).

Η κατάληψη γίνεται στα πλαίσια αντίστοιχων καταλήψεων σε όλη την χώρα, έπειτα από κοινή απόφαση του ΤΕΕ και της διοίκησης του Ταμείου, καθώς το πλέον εύρωστο ασφαλιστικό Ταμείο της χώρας, εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας, έχει καταστεί πηγή ατέλειωτης καθημερινής ταλαιπωρίας των χιλιάδων ασφαλισμένων του.

Η κατάσταση του ΤΣΜΕΔΕ στη Δυτική Μακεδονία είναι ιδιαίτερα τραγική καθώς:

• Στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας λειτουργούν μόνο δύο γραφεία στην Κοζάνη και στην Καστοριά που με τους τρεις συνολικά υπαλλήλους τους (δύο στην Κοζάνη και ένας στην Καστοριά) ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ να ανταποκριθούν ακόμα και στο ελάχιστο στον υφιστάμενο όγκο εργασίας
• Σημειώνεται ότι το προβλεπόμενο στο οργανόγραμμα γραφείο στη Φλώρινα, είναι ακόμα στα χαρτιά, ενώ δεν υπάρχει καθόλου πρόβλεψη για γραφείο στα Γρεβενά.
• Στην περιφέρειά μας δεν υπάρχει μόνιμος ελεγκτής γιατρός, (όπως σε άλλες περιφερειες), ενώ η πρακτική κάλυψη της ανάγκης με διαδικασία συμβάσεων δημιουργεί στην καλύτερη περίπτωση κενό τριών μηνών και στην χειρότερη (φέτος) κενό που πλησιάζει το διάστημα του ενός έτους.
• Η δραματική καθυστέρηση στην έγκριση πληρωμής των νοσηλίων έχει αποτέλεσμα να υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα διαβίωσης πολλών συναδέλφων μηχανικών.
• Το υφιστάμενο οργανόγραμμα του ΤΣΜΕΔΕ για τη Δυτική Μακεδονία έχει κενά, λάθη και αδυναμίες που έχουν επισημανθεί πολλές φορές από το τμήμα μας, χωρίς δυστυχώς ανταπόκριση, όπως μη πρόβλεψη γραφείου στα Γρεβενά, ελλιπέστατος και μη ορθολογικός καταμερισμός θέσεων στο οργανόγραμμα, υπαγωγή γραφείων ΤΣΜΕΔΕ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε διαφορετικές περιφέρειες (μισά στην Ήπειρο και μισά στην Κεντρική Μακεδονία).
• Σε όλα αυτά προστίθενται και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στα συνταξιοδοτικά τους θέματα με πρωτόγνωρες καθυστερήσεις που δημιουργήθηκαν μετά την ενοποίηση των Ταμείων.

Το ΤΕΕ είναι αποφασισμένο «εδώ και τώρα» να απαιτήσει τη λύση όλων των προβλημάτων του ΤΣΜΕΔΕ, ενός Ταμείου που ιδρύθηκε και προικοδοτήθηκε από τους μηχανικούς και εργολήπτες, στηρίχθηκε όλα τα χρόνια με δικά τους χρήματα και ουσιαστικά υφαρπάχτηκε από την κυβέρνηση για να ενσωματωθεί και αποτελματωθεί στο ΕΤΑΑ.

Από το γραφείο Τύπου του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου