.

ΙΕΝΕ: Οι Εκδηλώσεις του για το 2011

Μία σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις προγραμματίζει για το 2011 το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης με γνώμονα, όπως πάντα, την ενημέρωση των μελών του, αλλά και επαγγελματιών του ενεργειακού τομέα για τα κορυφαία ζητήματα της ατζέντας, καθώς και την προώθηση, γενικότερα, του διαλόγου στον χώρο της ενέργειας στην Ελλάδα.

Η πρώτη εκδήλωση που διοργανώνει το ΙΕΝΕ για το 2011 είναι η ημερίδα με θέμα: «Έρευνες Πετρελαίου & Προοπτικές Παραγωγής στην Ελλάδα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου 2011 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα Η πρώτη εκδήλωση που διοργανώνει το ΙΕΝΕ για το 2011 είναι η ημερίδα με θέμα: «Έρευνες Πετρελαίου & Προοπτικές Παραγωγής στην Ελλάδα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου 2011 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα.

Την 1η Φεβρουαρίου, εξ άλλου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σεμινάριο του ΙΕΝΕ με τίτλο «European Energy Security and the Role of Iran», με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ιρανών εμπειρογνωμόνων.


Επίσης, στις 4 Φεβρουαρίου, το ΙΕΝΕ οργανώνει Σεμινάριο, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος GEOFAR, στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα και στις 11 Φεβρουαρίου στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Ως επιστέγασμα της συμμετοχής του ΙΕΝΕ στο πρόγραμμα αυτό, που στόχο έχει την ενημέρωση του ευρωπαϊκού κοινού για την γεωθερμία, στις 24-25 Φεβρουαρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί το «Ευρωπαϊκό Συνέδριο GEOFAR», στη Θεσσαλονίκη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.


Εξάλλου, στις αρχές Μαρτίου, θα ξεκινήσει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο «Κύκλος της Ενέργειας», μία σειρά μαθημάτων που στόχο έχει να προσφέρει μία εισαγωγή στην ενέργεια και τις διάφορες εκφάνσεις της. Ο «Κύκλος της Ενέργειας» απευθύνεται σε επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, αλλά και νέους επιστήμονες και θα διαρκέσει ως τα μέσα Απριλίου 2011. Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα καθώς και οι όροι συμμετοχής θα ανακοινωθούν σύντομα μέσω του iene.gr


Στις 15 Μαρτίου 2011 θα λάβει χώρα η Ετήσια Ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση του ΙΕΝΕ με θέμα «Επιχειρηματικές Εξελίξεις στον Τομέα της Ενέργειας στην Ελλάδα και στην ΝΑ Ευρώπη», όπου θα γίνει και η παρουσίαση της μεγάλης μελέτης του ΙΕΝΕ για την ΝΑ Ευρώπη με θέμα «SE Europe Energy Outlook».

Επίσης, το ΙΕΝΕ, στοχεύοντας στην προώθηση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας σε περιφερειακό επίπεδο, θα πραγματοποιήσει στην πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι, ημερίδα με τίτλο: «Opening up the West Balkans Energy Markets», στις 14 Απριλίου 2011.


Το ΙΕΝΕ, οργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά και πάλι στην Θεσσαλονίκη την καθιερωμένη ετήσια διεθνή του συνάντηση, «S.E. Europe Energy Dialogue», η οποία εφέτος θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Ιουνίου 2011, με τη συμμετοχή ομιλητών από όλες τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.


Θα ακολουθήσει, στις 16 Ιουνίου, η ημερίδα με θέμα «Ενέργεια και Θαλάσσιες Μεταφορές », η οποία θα οργανωθεί σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στην Αθήνα.


Στην συνέχεια, το ΙΕΝΕ, στο πλαίσιο προγράμματος το οποίο πρόκειται να αναλάβει για λογαριασμό του BSEC (Black Sea Economic Cooperation), διοργανώνει στις 29 Σεπτεμβρίου Workshop με θέμα: «Green Energy Prospects in BSEC Countries» στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο την προώθηση της έννοιας της «Πράσινης Ανάπτυξης» σε περιφερειακό επίπεδο.

Το ΙΕΝΕ ευελπιστεί να οργανώσει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την επαγγελματική συνάντηση «Ενέργεια Β2Β 2011» στις 5-7 Οκτωβρίου, ενώ στις 21-25 Νοεμβρίου 2011 θα διοργανώσει την «5η Εβδομάδα Ενέργειας και 16ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας – Ενέργεια & Ανάπτυξη 2011», η οποία έχει στόχο και εφέτος να φωτίσει όλες τις πτυχές του ενεργειακού τοπίου στην χώρα μας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου