.

Eργατική Αλληλεγγύη: Στους δρόμους θα κριθεί το δίκαιο!

• Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες διαδηλωτές που υποδέχτηκαν όπως άξιζε στον πρωθυπουργό της ανεργίας, της τρόικας και του μνημονίου.
• Καταγγέλλουμε την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών και δυνάμεων των ΜΑΤ και τον άγριο ξυλοδαρμό εργαζομένων και φοιτητών.

Το Δ.Σ και τα μέλη του Συνδικάτου Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη» χαιρετίζουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους αυτοαπασχολούμενους και όλους τους κατοίκους της περιοχής που βγήκαν στους δρόμους για να υποδεχτούν όπως άξιζε τον πρωθυπουργό που έσπειρε τη φτώχεια στους εργαζόμενους και στο λαό και παρέδωσε τη χώρα έρμαιο στα χέρια των ξένων και ντόπιων αρπαχτικών.
Ο πρωθυπουργός ήρθε χωρίς ίχνος ντροπής στην πρωτεύουσα της ανεργίας και της ρύ-πανσης να εξαγγείλει ένα έργο που στην καλύτερη περίπτωση θα φέρει εκατό θέσεις ερ-γασίας όταν μέσα από το ενεργειακό πρόγραμμα και το κλείσιμο μονάδων παραγωγής θα στερήσει 5.000 θέσεις εργασίας από την περιοχή. Την ίδια ώρα κλείνει και συρρικνώνει το πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ και τα νοσοκομεία σε μια περιοχή που θερίζει ο καρκίνος και οι πνευμονοπάθειες! Σε μια περιοχή που κυριαρχεί το δουλεμπόριο και η μαύρη εργασία, που έκοψε στους εργαζόμενους πάνω από 25% των μισθών τους, που γέμισε λουκέτα στα καταστήματα αφού στέρησε πάνω από 200 εκατομμύρια Ευρώ από την αγορά της.
Κι όμως σ αυτή την περιοχή βρέθηκαν εκτός από τους εργολάβους και τους μηχανισμούς να παρευρεθούν και να τον χειροκροτήσουν και συνδικαλιστές που μέχρι χθες διαμαρτύρονταν για την έλευση του Υπουργού Οικονομικών για όλα τα δεινά που έφερε στους εργαζόμενους και στην περιοχή!
Καταγγέλλουμε τον άγριο ξυλοδαρμό εργαζομένων και φοιτητών από τα ΜΑΤ και την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών που δημιούργησαν στην Πόλη εικόνες πολέμου και κατο-χής ρίχνοντας καρκινογόνα χημικά σ έναν τόπο που δεν χρειάζεται και άλλους παράγοντες καρκινογένησης γιατί έχει αρκετούς!
Καταγγέλλουμε επίσης τους «δημοκράτες των ίσων αποστάσεων» και αυτών (συνδικαλιστών και μη) που κατήγγειλαν τη βία «απ’ όπου κι αν προέρχεται» βάζοντας θύτες και θύ-ματα στο ίδιο τσουβάλι!

Η «Εργατική Αλληλεγγύη» που συμμετείχε δυναμικά στις διαδηλώσεις (παρά την αγωνιώδη προσπάθεια μεγάλης μερίδας του τύπου να αποσιωπηθεί το γεγονός) καλεί όλους τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής να εντείνει τους αγώνες για να ακυρωθεί το μνη-μόνιο και όλα τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιήθηκαν αλλά και αυτά που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου