.

TEE Τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή ΥΠΕΚΑ για Τηλεθερμάνσεις

Κοζάνη 14-12-2010, Αρ. πρωτ. 1493
ΠΡΟΣ : Υπουργό ΠΕ.Κ.Α.
Κα Μπιρμπίλη Τίνα

Κυρία Υπουργέ,

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας συζήτησε σε συνεδρίαση της το πρόβλημα που παρατηρήθηκε στην παροχή θερμικής ενέργειας από Ατμοηλεκτρικό Σταθμό για την υποστήριξη της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης στην πόλη της Πτολεμαϊδας.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 20.11.2010 και ώρα 11:00, μετά από επισκευή της, η Μονάδα ΙΙΙ της ΔΕΗ Α.Ε. στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, παρά το γεγονός ότι ήταν διαθέσιμη για ένταξη στο δίκτυο, με απόφαση του ΔΕΣΜΗΕ επανεκκινήθηκε μετά από 26 ώρες και συγκεκριμένα την Κυριακή 21.11.2010 και ώρα 13:00.
Επισημαίνεται, ότι μέσω της Μονάδας αυτής παρέχεται θερμική ενέργεια για την τηλεθέρμανση της πόλης της Πτολεμαΐδας τη χειμερινή περίοδο (από τον μήνα Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο κάθε χρόνο), οπότε τέτοιες καθυστερήσεις οδηγούν συνεπακόλουθα σε διακοπή της παροχής θερμικής ενέργειας για το σύνολο της πόλης.
Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε ο ΔΕΣΜΗΕ να εντάσσει στο δίκτυο άμεσα τις μονάδες που παρέχουν τηλεθέρμανση σε πόλεις επειδή έχουν :
• Περιβαλλοντικά οφέλη, με δεδομένο ότι η λειτουργία της τηλεθέρμανσης συνεισφέρει τα μέγιστα τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας, όσο και στη μείωση του CO2, καθώς και των λοιπών εκπεμπόμενων ατμοσφαιρικών ρύπων στο αστικό και όχι μόνο περιβάλλον.
• Οικονομικά αποτελέσματα, εφόσον με την εφαρμογή της τηλεθέρμανσης εξοικονομείται πολύτιμο εθνικό συνάλλαγμα για την αγορά και καύση εισαγόμενου πετρελαίου θέρμανσης ή φυσικού αερίου και παράλληλα αυξάνεται ο βαθμός απόδοσης των μονάδων.
• Κοινωνικά οφέλη, αφού η τηλεθέρμανση εξυπηρετεί μεγάλους πληθυσμούς, με χιλιάδες κατοικίες και άλλες δραστηριότητες, μέσω φθηνής, εγχώριας συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού.

Με τιμή
Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Μαυροματίδης

Πίνακας αποδεκτών :

1. Βουλευτές Κοζάνης, Φλώρινας
2. Ν.Α. Κοζάνης, Φλώρινας
3. Δήμοι Κοζάνης, Πτολεμαϊδας, Αμυνταίου
4. ΔΕΣΜΗΕ
5. Πρόεδρος Δ.Ε.Η.
6. Δ.Ε.Η. Γενική Δ/νση Παραγωγής
7. Τ.Ε.Ε.
8. Ενημερωτικό Δελτίο Τ.Ε.Ε.
9. Μ.Μ.Ε.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου