.

Σπάρτακος: Πρωτοβουλία διοργάνωσης ενημερωτικών συναντήσεων τόσο στους χώρους της ΔΕΗ, για ζητήματα που αφορούν τη Μονάδα «Πτολεμαΐδα V», τις Μετεγκατ

Πρωτοβουλία διοργάνωσης ενημερωτικών συναντήσεων τόσο στους χώρους της ΔΕΗ (σε Σταθμούς και Ορυχεία) όσο και συναντήσεις με όλους τους θεσμικούς φορείς, αναλαμβάνει το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, έπειτα από απόφαση που έλαβε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Απόφαση που απορρέει από την εκτίμηση, ότι μόνο μέσα από τη σωστή και συνολική ενημέρωση μπορεί να ¨δουλευτεί¨ και να διαμορφωθεί μία κοινή θέση και στάση για τα σοβαρά ζητήματα, που άμεσα θα κληθούμε όλοι να αντιμετωπίσουμε. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, ότι όσο περισσότερο κοινή είναι η στάση μας τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε στις διεκδικήσεις μας.

Κύριοι, «μέτωπο» αποτελεί φυσικά το αναθεωρημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π) της ΔΕΗ (και σ’ αυτό ακριβώς θα δοθεί προτεραιότητα στις συναντήσεις) για την περιοχή μας και σε σχέση πάντα με την πρόβλεψη ότι μέχρι το 2020 το ενεργειακό μείγμα της ΔΕΗ –από τη χρήση λιγνίτη- θα μειωθεί, από το σημερινό ποσοστό του 47% σε 20%. Το Ε.Π. της ΔΕΗ αποτελεί πρωτίστως για το Ενεργειακό Λεκανοπέδιο ένα ζήτημα πολυσήμαντο και πολυδιάστατο, καθώς περιλαμβάνει παραμέτρους όπως:
• Μονάδα «Πτολεμαΐδα V»
• Μετεγκαταστάσεις
• Ανεργία
• Περιβάλλον

Περαιτέρω, το Σωματείο θα αναλαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες ενημέρωσης, όπως έκανε και στο παρελθόν, κάθε φορά που θα προκύπτουν ζητήματα που αφορούν στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας και δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το θέμα της ΔΕΗ (π.χ. δράσεις και ενημερώσεις για θέματα παιδείας (εκπαιδευτικά ιδρύματα), υγείας (νοσοκομεία) κ.ο.κ.

Όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα που κρίνονται πολλά και σημαντικά για το μέλλον της περιοχής, μπορούμε να αποδείξουμε ότι συντεταγμένα, με κοινό στόχο και κοινή δράση, μπορούμε να επιτύχουμε.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου