.

Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας 2010 (22-26 Μαρτίου)

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας που αρχίζει σήμερα θα επικεντρωθεί στον περιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα σχετικά με το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης.
Πάνω από 3500 συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη.

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να καθορίσουμε ένα μακροπρόθεσμο όραμα για την ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης, και αυτό το όραμα πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τον περιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα και την πράσινη ανάπτυξη. Η ενεργειακή αποδοτικότητα και η ανανεώσιμη ενέργεια μπορούν να είναι ένας ισχυρός παράγοντας οικονομικού μετασχηματισμού και να συμβάλλουν σε ένα πιο θετικό και έξυπνο όραμα για την κοινωνία του μέλλοντος,» είπε ο κ. Günther H. Oettinger, Επίτροπος αρμόδιος για την Ενέργεια.

Ο κ.Oettinger θα ανοίξει την εκδήλωση την Τρίτη με εναρκτήρια ομιλία με θέμα «Ευρώπη 2015 και μετέπειτα».

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας που θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 26 Μαρτίου 2010 θα παρουσιαστούν σχεδόν 90 εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες και περίπου 270 ενεργειακές ημέρες σε 28 Ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Ελλάδα εκδηλώσεις οργανώνονται σε διάφορες πόλεις, όπως στη Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, αλλά και στην Αμοργό.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας είναι η κορύφωση μιας ετήσιας προσπάθειας από πάνω από 1200 οργανώσεις και 10,000 ανθρώπους που συμμετέχουν στην Εκστρατεία «Ευρώπη Βιώσιμη Ενέργεια». Η Εκστρατεία ξεκίνησε το 2005 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό την υποστήριξη των Ευρωπαϊκών στόχων στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής αποδοτικότητας και της καθαρής μεταφοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες (στην αγγλική γλώσσα) και πλήρη λίστα των εκδηλώσεων στην Ευρώπη: www.eusew.eu

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου