.

Σπάρτακος: Αποτελέσματα συνάντησης με Πρόεδρο ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

•ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ
•ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ, ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ

Σε συγκρατημένα αισιόδοξο (εξαιτίας και των τελευταίων εξελίξεων που έχουν να κάνουν με ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος), αλλά σε πολύ φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον Πρόεδρο της Επιχείρησης κ. Αρθούρο Ζερβό σε μια προσπάθεια να ¨ξεκαθαρίσει¨ το τοπίο επί σειράς θεμάτων που ταλανίζουν το Συνδικάτο, τους εργαζόμενους και την τοπική και όχι μόνο κοινωνία.
Στο ζήτημα το οποίο ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, μέχρι την στιγμή που θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα έχει ως προμετωπίδα στις διεκδικήσεις του και δεν είναι άλλο από τις προσλήψεις, υπήρξε διαβεβαίωση από τον κ. Ζερβό ότι για την Επιχείρηση και σε ό,τι έχει να κάνει με τους οριστικούς πίνακες, δεν υπάρχει άλλο νούμερο παρά μόνο το 1635. Από πλευράς ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ- προκειμένου να καταφέρει να βάλει μία ασφαλιστική δικλείδα στη διαβεβαίωση του Προέδρου, ότι οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν από 1 Ιουλίου 2010- ζητήθηκε να δοθεί στους επιτυχόντες αντίγραφο των συμβάσεων από σήμερα κιόλας ή να δοθεί οποιαδήποτε άλλη διαβεβαίωση, η οποία θα δεσμεύει τον Πρόεδρο ή το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανένας από τους επιτυχόντες δεν θα βρεθεί εκτεθειμένος. Ταυτόχρονα εκτιμούμε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και οι διαδικασίες προκειμένου να καλυφθούν και οι υπόλοιπες 400 θέσεις του εν λόγω διαγωνισμού (1/2007), αλλά και για τους 2/2007 και 1/2008. Επιπλέον αίτημα του Συνδικάτου είναι οι επιτυχόντες να ξεκινήσουν εργασία υπογράφοντας προσωρινή σύμβαση εργασίας με τη ΔΕΗ, μέχρι την ημέρα που θα ξεκινήσει η μόνιμη απασχόλησή τους.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της αντικατάστασης των μονάδων, διατυπώθηκε από την πλευρά του κ. Ζερβού η διαβεβαίωση ότι η Πτολεμαΐδα V θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ για το θέμα της Μελίτης II υπάρχει πρόβλημα, που συνδέεται με την εκμίσθωση του ορυχείου της Βεύης και για το οποίο η ΔΕΗ καλείται να καταθέσει την δική της προσφορά. Για το θέμα αυτό ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την επιφυλακτικότητά του, το παρακολουθεί στενά και θα κινηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν .
Οι μετεγκαταστάσεις αποτέλεσαν ένα ακόμα θέμα στην ατζέντα της συνάντησης του Σωματείου με τον κ. Ζερβό, δια στόματος του οποίου, επαναδιατυπώθηκε η δέσμευση ότι το θέμα αυτό το προσεγγίζουν βήμα προς βήμα, με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις από τη ΔΕΗ και την τοπική κοινωνία εν αναμονή της Μ.Π.Ε (Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων).
Δυστυχώς στην συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικά αρνητικό σενάριο ότι μετά το 2016 θα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 10 λιγνιτικές μονάδες. Σενάριο που γίνεται αληθινό, εάν μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, στο Συμβούλιο Υπουργών, δεν υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη, με δεδομένη την πρόθεσή τους να μην γίνουν αποδεκτές οι μεταβατικές διατάξεις που προβλέπονται για την λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας.
Για το θέμα αυτό ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί την Κυβέρνηση και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων να παρέμβουν άμεσα, αποτελεσματικά και να διαπραγματευτούν το συγκεκριμένο ζήτημα επ΄ ωφελεία των λιγνιτικών μονάδων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι «παράπλευρες απώλειες» θα αποδειχθούν πολύ πιο τραγικές από αυτές που σήμερα φαίνεται να έχουν υποτεθεί ότι θα υπάρξουν.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου