.

ΓΕΝΟΠ: Αναστολή απεργιακών κινητοποιήσεων και ενημέρωση

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (1 ΚΑΤΑ , 2 ΛΕΥΚΑ) ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Συνάδελφοι - σες,

Κάθε φορά που βαλλόμαστε από τις πολιτικές των Κυβερνήσεων πέρα από το να κάνουμε το αυτονόητο δηλαδή να αντισταθούμε ώστε να έχουμε την συνείδηση μας ήσυχη που αυτό βεβαίως πρέπει να είναι το πρώτιστο αξία επίσης έχει να οργανώσουμε τον αγώνα κατά τέτοιο τρόπο ώστε στο τέλος να έχουμε φέρει και αποτέλεσμα.

Ο αγώνας κάθε φορά πρέπει να δίνεται και για την ιστορία, την τιμή, την περηφάνια, το χρέος απέναντι σε όσους πριν από εμάς αγωνίστηκαν (ακόμα και στις περιπτώσεις που οι πιθανότητες νίκης είναι μια στο δισεκατομμύριο) αλλά και για την ίδια την ουσία που είναι να αποτρέψεις, να εμποδίσεις, να σταματήσεις ή έστω να περιορίσεις το κακό - την ζημιά.

Με βάση αυτή τη φιλοσοφία αλλά και την προσέγγιση των ζητημάτων από την μεριά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αφού πρώτα σφίξουμε το χέρι του καθενός σας και υποκλιθούμε στο μεγαλείο της ψυχής σας για την παρουσία, την συμβολή και τη δύναμη που δώσατε στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συμμετέχοντες καθολικά στην 48ωρη απεργία μας (μια απεργία που έστειλε πολλά και ξεκάθαρα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση) σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη των κυρίων ζητημάτων που προέκυψαν από το Νόμο και που μας έκαναν να αποφασίσουμε τις γνωστές σε όλους σας απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και νομικές ενέργειες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ.

α)ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1/2007

Για τους επιτυχόντες του διαγωνισμού 1/2007 ξεκινά άμεσα η πρόσληψη τους και θα ολοκληρωθεί για όλους (και τους 1634) μέσα στο 2010. Η άποψη μας για την ταλαιπωρία αυτών των νέων παιδιών είναι γνωστή και εκφρασμένη πολλές φορές. Αυτό που συνέβη σε βάρος τους μόνο με την λέξη απαράδεκτο μπορεί να χαρακτηριστεί.

β) ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ.

Στη βάση των επιχειρημάτων μας αλλά και του αγώνα μας πήραμε τη δέσμευση ότι μέσα στο 2010 (για να μην χαθεί χρόνος) θα βγει νέα προκήρυξη για την πρόσληψη νέων συναδέλφων.

2. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ 13ΟΥ ΚΑΙ 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.

Η πολιτική θέση της Ομοσπονδίας μας είναι γνωστή και εκφρασμένη. Δηλαδή ότι για την κρίση δεν έπρεπε να πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι.

Πέρα από αυτό όμως αφού (κακώς - κάκιστα) πληρώνουν όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας σε ένα συνδικάτο που έχει λογική κοινωνίας και όχι συντεχνίας (αλλά και για άλλους λόγους που φανταζόμαστε γίνονται αντιληπτοί από τον καθένα μας) ποτέ δεν θα κάναμε αγώνα απλά και μόνο για να γλιτώσουμε εμείς και μόνο εμείς.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με οδηγό την ΓΣΕΕ δίνει αγώνες για να μην πληρώνουν οι εργαζόμενοι αλλά οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τη δημιουργία της κρίσης.

Με βάση τα παραπάνω η κύρια διαφωνία μας σε σχέση με την μείωση των μισθών μας κατά 7% και των επιδομάτων αδείας, δώρου Πάσχα και Χριστουγέννων κατά 30% ήταν ότι

α) Τα χρήματα αυτά δεν πάνε στην ενίσχυση της Εθνικής προσπάθειας αλλά κατά το ήμισυ στις τσέπες των μετόχων και

β) ότι εξαιτίας αυτού του λόγου (της μείωσης των μισθών μας) ως παράγωγο χάνονται δεκάδες εκατομμύρια ασφαλιστικές εισφορές προς τους ασφαλιστικούς μας φορείς. (ΤΑΠ - ΔΕΗ και ΤΑΥΤΕΚΩ).

Με βάση τον αγώνα μας γι αυτό το θέμα συμφωνήθηκε:

Με απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε. να μην πάει ούτε 1€ στις τσέπες των μετόχων αλλά τα χρήματα αυτά (από τη στιγμή που δεν πάνε στο κράτος) να καλύψουν τις ασφαλιστικές εισφορές που χάνονται και επιπροσθέτως να ενισχύσουν περαιτέρω τον ασφαλιστικό μας φορέα που βάλετε πανταχόθεν και που από την απόφαση της κυβέρνησης παρανόμως φέτος του στερούνται 71 εκ. €.

3. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ.

Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να σας πούμε είναι ότι γι αυτό το θέμα να είστε σίγουροι ότι τους επόμενους μήνες ή και εβδομάδες θα χρειαστεί να δώσουμε μάχες και μάχες. Σκληρές, πολύ σκληρές και αυτό γιατί οι θέσεις της Κυβέρνησης είναι απαξιωτικές και απαράδεκτες γύρω από τον (Ν.2773 άρθρο 34).

Έχουμε χρέος από τώρα να σας καλέσουμε σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Για όσους αναρωτιέστε γνωρίζοντας το τι απαράδεκτα και καταστροφικά περιλαμβάνονται σε αυτό το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό μας γιατί μιλάμε για μάχες που θα δοθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα και όχι τώρα απαντούμε ότι, σε σχέση με τα όσα περιλαμβάνονται σε αυτό το νόμο συνεχίζουμε την πίεση στη βάση του απόλυτου δίκιου μας ώστε η κυβέρνηση να διορθώσει τις συνειδητές και απαράδεκτες αποφάσεις της.

Αν αυτό το πετύχουμε απλά θα έχουμε πάρει μια ανάσα. Το πρόβλημα με γνωστές τις απόψεις της Κυβέρνησης είναι μπροστά και έχουμε χρέος από τώρα να το επισημάνουμε. Γι αυτό λέμε ότι έχουμε μάχες μπροστά μας. Σε σχέση με τα περιλαμβανόμενα σε αυτό το νόμο με συντριπτική πλειοψηφία και σεβόμενοι τους καταναλωτές που δεν ευθύνονται σε τίποτα για να ταλαιπωρούνται αποφασίσαμε να δώσουμε λίγο χώρο και χρόνο ακόμα στο διάλογο.

Η ξεκάθαρη θέση όλων μας είναι ότι αν η Κυβέρνηση δεν αποκαταστήσει την αδικία και κυρίως αν δεν σεβαστεί τους νόμους όχι απλά θα ενεργοποιηθεί η απόφαση των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών αλλά για ότι ακολουθήσει θα έχει την αποκλειστική ευθύνη.

Συνάδελφοι -σες,

Με βάση αυτά και σταθμίζοντας μια σειρά πράγματα (πολιτικό τοπίο - ταλαιπωρία καταναλωτών - Αγορά - μικρομαγαζάτορες, και την στόχευση που έχει γίνει σε βάρος μας κ.α.) αλλά και σεβόμενοι το δικό σας μεροκάματο που πριν σας ζητήσουμε να το καταθέσετε συμμετέχοντας στον αγώνα οφείλουμε πρώτα να έχουμε κάνει τα πάντα να λύσουμε το πρόβλημα στο επίπεδο του διαλόγου με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίσαμε αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και ομόφωνα σας καλούμε να είστε σε επαγρύπνηση.

Συνάδελφοι -σες,

Για ένα πράγμα δεσμευόμαστε και είμαστε σίγουροι ότι το ξέρετε.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΣΤΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ - ΣΤΑΘΕΡΑ - ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ
Υ.Γ. Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση έχοντας δώσει εντολή στην Ε.Ε. οποιαδήποτε ώρα να ξεκινήσει την υλοποίηση των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου