.

Βεύη: 13 προσφορές για την εκμίσθωση της

Πηγή:Ημερησία

Δεκατρείς προτάσεις από ισάριθμες εταιρείες ή/και κοινοπραξίες συγκέντρωσε η διαγωνιστική διαδικασία για την εκμίσθωση των λιγνιτορυχείων της Βεύης στη Φλώρινα, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον τους κατέθεσαν οι εταιρείες: EΛΜΙΝ (συμφερόντων Γιάννη Βαρδινογιάννη)-Interkat AE, η Horizon Mεταλλευτική ΑΕΒΕ-ΜΕΤΕ ΑΕ (συμφερόντων του επιχειρηματία Δ. Κοπελούζου), η Λιγντωρυχεία Αχλάδας ΑΕ, η Γαία Τεχνική, η IACOVOU Brothers Ltd, η κατασκευαστική Ακτωρ, η κοινοπραξία ΤΕΝΑ-Καπα Δυναμική-Energen Eνεργειακά Εργα, η ΤΕΡΝΑ, η Μηχανική, ο όμιλος Μυτιληναίου, η ΑΚΜΗ ΑΤΕ, η κοινοπραξία Νεοτεχνική ΑΕ-Μπετοκάτ ΑΕ και η ισπανική κατασκευαστική Dragados SA με τη Βουγιουκλή ΑΕ.
Θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις με την ειδική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από το υπουργείο για την επιλογή του μισθωτή.
Η εκμετάλλευση του λιγντιτορυχείου συνδέεται άμεσα με την κατασκευή ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας. Η Elpdison ήδη έχει καταθέσει αίτηση στη ΡΑΕ για άδεια ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή, ενώ η πρόταση της Ακτωρ περιλαμβάνει και τη συμφωνία με την Elpedison για την τροφοδοσία της νέας μονάδας, ισχύος 370 MW με λιγνίτη. Aς σημειωθεί ότι η διαγωνιστική διαδικασία για την εκμίσθωση της λιγντιτορυχείων είναι τουλάχιστον η τρίτη φορά που επαναλαμβάνεται.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου