.

Διημερίδα για την Ενέργεια και την Επιχειρηματικότητα στο Δήμο Πτολεμαΐδας (Eco-Inno-Energy Days 2010)

Πηγή: ANKO

Η Ευρωπαική Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας για την αειφόρο και βιώσιμη ενέργεια στην Ευρώπη και συστάθηκε το 2005.

Βασική επιδίωξη της εβδομάδας αυτής είναι να πραγματοποιηθούν ημέρες αφιερωμένες στην ενέργεια και στις βιώσιμες μορφές αυτής, σε όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε οι πολίτες, οι φορείς και οι επιχειρήσεις να ενημερωθούν για θέματα ορθολογικοποίησης της χρήσης των ενεργειακών πόρων, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και παράλληλα για όλες τις δράσεις των τοπικών φορέων, με στόχο την ορθολογική χρήση της ενέργειας, του περιβάλλοντος και των ευκαιριών ανάπτυξης πράσινης επιχειρηματικότητας.

Η Ευρωπαική Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εκτελεστικού οργανισμού για την Ανταγωνιστικότητα & την Καινοτομία (EACI) και της Γ.Δ. Ενέργειας & Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από 22 έως 26 Μαρτίου 2010 (περιλαμβάνοντας επίσης και τα Σαββατοκύριακα πριν και μετά), σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις. Οι "Ενεργειακές Ημέρες" περιλαμβάνουν σημαντικές ενημερωτικές εκδηλώσεις όπως, συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις, διαδικτυακές συζητήσεις, περιηγήσεις κ.λ.π. που εστιάζονται στον άξονα «αειφόρος ενέργεια».

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την μεταλιγνιτική εποχή και τις επιδράσεις της στην ευρύτερη περιοχή αλλά και των ευκαιριών που αναδύονται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πράσινη επιχειρηματικότητα , ο Δήμος Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με την ΑΝΚΟ, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικής Υποστήριξης «Enterprise Europe Network-Hellas» συνδιοργανώνουν μία 2ήμερη ενημερωτική εκδήλωση για την ενέργεια και την επιχειρηματικότητα με θέμα:

"Ενέργεια & Επιχειρηματικότητα στο Δήμο Πτολεμαΐδας"

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν όλες οι πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που υλοποιούνται από τον Δήμο Πτολεμαΐδας προς όφελος της ενεργειακής αειφορίας και της στήριξης της επιχειρηματικότητας. Κλικ για...

Αφίσα

Πρόγραμμα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου