.

Κατασκευή κτηρίου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, η κιβωτός του ιδιαίτερου πολιτιστικού και πολιτισμικού αποτυπώματος της περιοχής, υπήρξε πάντοτε το σημείο αναφοράς και η κρυφή περηφάνια όλων όσων μετείχαν της τοπικής παιδείας. Σήμερα πλέον, στo πλαίσιo της οικονομίας της γνώσης, μπορεί να αποτελέσει και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την ευρύτερη περιοχή και να συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου.
Εν όψει της ένταξης νέων έργων στο αναπτυξιακό πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α., περί τις αρχές Μαρτίου, παρουσιάζεται μια εξαιρετική ευκαιρία να γίνει η κατασκευή του νέου κτηρίου και του μουσείου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης πραγματικότητα!
Οι συνθήκες είναι ώριμες. Η μελέτη κατασκευής του έργου είναι έτοιμη από καιρό. Η χωροθέτηση του έργου έχει, επίσης, εδώ και πολύ καιρό γίνει. Η βούληση έχει επανειλλημένως διατυπωθεί. Και, βεβαίως, η ύπαρξη ενός τέτοιου κτηρίου, ορόσημου για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να έχει πολλαπλάσια οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.
Ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης θα ήθελε να καλέσει τους κατοίκους του Δήμου Κοζάνης, καθώς και όλους όσοι πιστεύουν στην αξία μιας κοινωνίας που βασίζει την εξέλιξή της στη γνώση και τη διάδοση αυτής, να στηρίξουν την ένταξη της κατασκευής του νέου κτηρίου της Βιβλιοθήκης και του μουσείου της στο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α.
Ιδιαίτερα, θα ήθελε να καλέσει τους τοπικούς Βουλευτές, το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμαρχο, το Νομάρχη και όλους τους φορείς που μπορούν να συνδράμουν στην απόφαση αυτή να στηρίξουν έμπρακτα αυτή την επιλογή, αποδεικνύοντας πως αυτό που δεκαετίες τώρα όλοι ψελλίζουμε «η βιβλιοθήκη μας είναι ότι πιο σημαντικό διαθέτουμε σε αυτόν τον τόπο» ήρθε η ώρα να το βροντοφωνάξουμε με τις πράξεις μας!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Link για την ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών στο Facebook:http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=309874398858&ref=mf

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου