.

Σπάρτακος: Κινητοποιήσεις για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΟΝ Ε3

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΔΕΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ

Το νήμα του εναρκτήριου αγώνα, ενός ακόμα κύκλου κινητοποιήσεων με αιχμή του δόρατος τις προσλήψεις στη ΔΕΗ, έκοψε το Σωματείο ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨, καταλαμβάνοντας από τα ξημερώματα της Τρίτης το μεγαλύτερο εκσκαπτικό μηχάνημα των Βαλκανίων στο χώρο του Νοτίου Πεδίου. Σταματώντας τη λειτουργία του Ε3 -με όλες τις συνέπειες που αυτό έχει (μείωση της παραγωγής και απώλειες κερδών)- ο ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ έστειλε ηχηρό το μήνυμα, ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή στην ολιγωρία, που απροκάλυπτα επιδεικνύουν κυβέρνηση και ΔΕΗ στο θέμα των προσλήψεων και δεν θα αποδεχθεί/συνηγορήσει στον ¨σιωπηρό¨ τρόπο που επέλεξαν για να απαξιώσουν τη μεγαλύτερη Βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας.
Σταθμοί και Ορυχεία ψυχορραγούν σε προσωπικό. Μηχανολογικός εξοπλισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία εντατικοποιούνται, τα διαφυγόντα κέρδη για την επιχείρηση είναι τεράστια και είναι ξεκάθαρο ότι η πορεία της έχει μπει στο μονόδρομο της εγκατάλειψης και της απαξίωσης. Απώτερος στόχος δεν είναι άλλος, από την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (που φαίνεται να είμαστε οι μόνοι που βλέπουμε και συνειδητοποιούμε την κατάντια της επιχείρησης, όλοι οι υπόλοιποι ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να το καταλάβουν), ξεκινήσαμε σήμερα και θα συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί, έναν αγώνα που θα κρίνει το μέλλον και την πορεία της ΔΕΗ.
Δεν μπορεί η ΔΕΗ σκανδαλωδώς να προβαίνει στην προκήρυξη θέσεων εργασίας επιστημονικού προσωπικού, όταν στα Ορυχεία και στους Σταθμούς επικρατούν καταστάσεις τριτοκοσμικές και συνθήκες άθλιες, εξαιτίας των ελλείψεων. Καταγγέλλουμε την κίνηση αυτή, την οποία και θα παρεμποδίσουμε με κάθε τρόπο.
Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ολιγωρεί στο θέμα της Μελίτης, που εδώ και 15 ημέρες βρίσκεται εκτός λειτουργίας εξαιτίας της έλλειψης καυσίμου.
Δεν μπορεί η κ. Μπιρμπίλη να σβήνει μονάδες και να ανάβει φωτιές, μην αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του υπουργείου της για τα καίρια ζητήματα που κρίνουν την τύχη της ΔΕΗ και των εργαζομένων της.
Στη λίστα με τα θέματα που καθημερινά ταλανίζουν το Συνδικάτο, αλλά και όλους τους πολίτες, έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα της κατασκευής της ¨ Πτολεμαΐδα V¨, καθώς στις 30 του τρέχοντος μήνα, λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών, με συνέπεια η αγωνία και η έγνοια όλων μας να κορυφώνονται.
Αυτή τη στιγμή ο ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ μαζί με τη ΓΕΝΟΠ, εξετάζουν όλες τις συνθήκες και όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να κινήσουν διαδικασία προσφυγής στη δικαιοσύνη, κατά ΔΕΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, για διαφυγόντα κέρδη που αυτή τη στιγμή αγγίζουν τεράστια χρηματικά ποσά.
Επιτέλους ας σταματήσουν τον εμπαιγμό και ας κάνουν μια κίνηση καλής θελήσεως. Το χρωστάνε στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο, που χρόνια τώρα δίνει ζωή στη ΔΕΗ και κινεί την οικονομία της χώρας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου