.

Eγκρίθηκε το τοπικό ρυμοτομικό του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

Το τοπικό ρυμοτομικό του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, συζήτησε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Συμβούλιo Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ) του Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής, δίνοντας το πράσινο φως για την έγκρισή του με ορισμένες παρατηρήσεις.
Οι παρατηρήσεις σχετίζονται με την συμπλήρωση της αιτιολογικής έκθεσης, η οποία να δικαιολογεί επακριβώς τους λόγους για το επείγον της έγκρισης του Τοπικού Ρυμοτομικού. Η εν λόγω έκθεση θα κατατεθεί εντός δεκαπενθημέρου, ώστε η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει στη τελική σύσταση του σχεδίου του προεδρικού διατάγματος και να αποσταλεί στο Συμβούλιο Επικρατείας για τελική έγκριση. Ο κ. Μαλούτας συνεργάζεται ήδη με τα στελέχη της ΑΝ.ΚΟ. για την ολοκλήρωση της αιτιολογικής έκθεσης.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση του Κεντρικού ΣΧΟΠ μαζί με τον βουλευτή του Νομού Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή της ΑΝ.ΚΟ. κ. Γιώργο Αμανατίδη, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την καταρχήν έγκριση του Τοπικού ρυμοτομικού του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, και επεσήμανε πως «στο Δήμο Κοζάνης έχουμε αποδείξει πως όλες οι ενέργειες και οι αποφάσεις που σχετίζονται με την υλοποίηση του Πανεπιστημίου έχουν πρώτη προτεραιότητα. Καμία διαδικασία που αφορά την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου δεν πρέπει να καθυστερήσει ούτε μία μέρα. Κι αυτό γιατί θεωρούμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της περιοχής και το υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου