.

Σπάρτακος: Επιστολή στο πρόεδρο της ΔΕΗ για την Πτολεμαϊδα 5


Κύριε Πρόεδρε

     Στις 14/4/2010 το ΔΣ της ΔΕΗ Α.Ε. ενέκρινε τα τεύχη διακήρυξης για την εκτέλεση του έργου : ΑΗΣ Πτολεμαΐδας – μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση, σε λειτουργία Ατμοηλεκτρικής Μονάδας V, ισχύος 550 έως 660 MW.
     Το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μαζί με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παρέστησαν σ’ εκείνη την ιστορική συνεδρίαση του ΔΣ και χαιρετίσαμε την συγκεκριμένη απόφαση. Μια απόφαση που αφορά το μεγαλύτερο επενδυτικό έργο που μπορεί να πραγματοποιηθεί σήμερα στη χώρα (με δεδομένη την οικονομική συγκυρία), είναι εθνικής σημασίας και ιδιαίτερα σημαντικό για την πορεία και το μέλλον της μεγαλύτερης βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας.
     Η κατασκευή της συγκεκριμένης μονάδας, με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία ultra supercritical, θα αντικαταστήσει το σύνολο των ρυπογόνων αντιοικονομικών μονάδων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Επιχείρησης, αυξάνοντας την κερδοφορία, αφού θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο τον εγχώριο λιγνίτη, μειώνοντας την εξάρτηση της χώρας μας από εισαγόμενες πηγές ενέργειας και διασφαλίζοντας την επάρκεια και αυτάρκεια της Ελλάδας σε Η/Ε.
     Παράλληλα, θα αξιοποιεί τα τεράστια αποθέματα εκμεταλλεύσιμου λιγνίτη από τα ήδη ανοιχτά Ορυχεία της ΔΕΗ στην περιοχή και θα διατηρήσει τις 1.000 περίπου θέσεις εργασίας των εργαζομένων σε ΑΗΣ και στο Ορυχείο που θα την τροφοδοτεί.
     Επιπροσθέτως, είναι βέβαιο ότι στο στάδιο της κατασκευής, θα εργαστούν για περισσότερο από 6 χρόνια 1.200 περίπου εργαζόμενοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μείωση της ανεργίας, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της Δυτ. Μακεδονίας.
 Κύριε Πρόεδρε
     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μαζί με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παρακολουθούν με υπευθυνότητα από την πρώτη στιγμή την πορεία και την εξέλιξη της διακήρυξης, κρατώντας χαμηλούς τόνους, αντιλαμβανόμενοι απολύτως το μέγεθος, την σημασία και τη δυσκολία της συγκεκριμένης επένδυσης.
     Ωστόσο, ένα χρόνο μετά τη διακήρυξη και με δεδομένο ότι έχουν δοθεί 3 παρατάσεις για την ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών – 30/9/2010, 29/12/2010, 8/2/2011 – για τις κατασκευαστικές εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, με καταλυτική ημερομηνία ελπίζουμε την 30η Μαρτίου 2011, δεν σας κρύβουμε ότι όσο πλησιάζει αυτή η ημερομηνία αγωνιούμε και ανησυχούμε περισσότερο για το τελικό αποτέλεσμα.
Κύριε Πρόεδρε
    Επειδή, όπως αναφέραμε, γνωρίζουμε τη δυσκολία, αλλά και τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών ως προς την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου, με εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας, αλλά και στο σύνολο των μελών του ΔΣ, σας εφιστούμε την προσοχή στην ουσιαστική ολοκλήρωση του έργου.
     Σε αντίθετη περίπτωση, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι, αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, θα άρουν την εμπιστοσύνη τους στο ΔΣ της ΔΕΗ, με όλα τα συνεπακόλουθα.


   Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας


Γιώργος  Αδαμίδης                                                Κων/νος Βασιλειάδης




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου
                      Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου
                      Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη
                      Υφυπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη
                      Βουλευτές Ν. Κοζάνης
                      Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργο Δακή
                      Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα
                      Δήμαρχο Εορδαίας κ. Παρασκευή Βρυζίδου
                      Εκπρόσωποι εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ
                      ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


  
                

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου