.

Σπάρτακος - ΓΕΝΟΠ vs ΔΕΗ - Κυβέρνησης: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για προσλήψεις και νέες μονάδες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τεράστιες ευθύνες που τους αναλογούν και τις οποίες προκλητικά επιμένουν να αποποιούνται, κλήθηκαν για μία ακόμα φορά να αναλάβουν ΔΕΗ και Κυβέρνηση, από τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ και τη ΓΕΝΟΠ, κατά την συνάντηση που είχαν στην Αθήνα (παρουσία και των εκπροσώπων των εργαζομένων Γιάννη Καραβασίλη και Βαγγέλη Μπουζούλα) με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό. Ταυτόχρονα τα συνδικάτα και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ζήτησαν από τον Πρόεδρο να διαμηνύσει το ίδιο και προς την Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Τίνα Μπιρμπίλη.
Ευθύνες τεράστιες, καθώς τεράστιες είναι (και θα είναι ακόμα περισσότερο στο μέλλον) οι αρνητικές επιπτώσεις από τα όσα έχουν συντελεστεί, αλλά και τα όσα δρομολογούνται και έχουν κυρίως να κάνουν με την κατασκευή των νέων μονάδων και το θέμα των προσλήψεων στην Επιχείρηση.
Η νέα καθυστέρηση, 20ημέρου, προκειμένου να κατατεθούν οι προσφορές για την κατασκευή της «Πτολεμαΐδα 5» μπορεί αυτή τη φορά να εμπίπτει στις αντικειμενικές δυσκολίες της Hitachi (λόγω του καταστροφικού σεισμού στην Ιαπωνία), ωστόσο μας κρατά σε επιφυλακή και εγρήγορση, προκειμένου να μην υπάρξει παγίωση των αναβολών, αλλά και να γίνει κατανοητό και υπολογίσιμο από τη ΔΕΗ, όχι μόνο το δίκαιο του αιτήματος της Ιαπωνικής εταιρείας, αλλά και το ΔΙΚΑΙΟ αίτημα των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας για την κατασκευή των νέων μονάδων.
Αυτό που γι΄ αυτούς φαντάζει «χρυσό χάπι» (ήτοι, η κατασκευή του φωτοβολταϊκού στην περιοχή μας), για εμάς δεν είναι παρά μία ασπιρίνη στον πονοκέφαλο που μας δημιουργούν καθημερινά με την ολιγωρία και την προκλητικότητά τους και αρνούμαστε να την καταπιούμε. Αν νομίζουν ότι θα αφήσουμε τα θέματα που αποτελούν για εμάς την αιχμή του δόρατος (μονάδες, προσλήψεις, λιγνίτες, περιβάλλον), για να αναλωθούμε, να υποκύψουμε και να συμβιβαστούμε με τις φωτοβολταϊκές κομπρέσες που μας πλασάρουν, πλανώνται πλάνην οικτράν. Η μέχρι τώρα αγωνιστική – διεκδικητική μας πορεία εξάλλου, έχει αποδείξει ότι αν χρειαστεί, θα φέρουμε τα πάνω κάτω και θα επιτρέψουμε την κατασκευή του φωτοβολταϊκού, ΜΟΝΟ αφού θα έχουν πέσει οι υπογραφές με την ανάδοχη εταιρία για την κατασκευή της μονάδας, στο πλαίσιο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, που θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις προσλήψεις, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΓΕΝΟΠ σταθήκαμε με έκπληξη μπροστά στην απίστευτη επιμονή ΔΕΗ – Κυβέρνησης για εφαρμογή της πρακτικής ¨5 προς 1¨ και στη ΔΕΗ. Για μία ακόμα φορά, τα μαθηματικά κάποιων αποδεικνύονται άκρως ¨ανορθόδοξα¨ και οι μαθηματικοί τύποι με τους οποίους υπολογίζουν τις ανάγκες της Επιχείρησης, μάλλον θα τους έχουν αντλήσει από κάποια Κινέζικη αριθμητική φιλοσοφία. Αν στο αίτημά μας για ολοκλήρωση των διαγωνισμών (1 και 2/2007, 1/2008) και την προκήρυξη νέων θέσεων για να καταστεί η Επιχείρηση βιώσιμη και να αναστραφούν οι σημερινές τριτοκοσμικές καταστάσεις απαντούν με λύσεις απαξιωτικές και αλογικές, τότε ας ετοιμαστούν να αμυνθούν στον πόλεμο που ξεκινάνε.
Η ΔΕΗ, οι εργαζόμενοί της και η τοπική κοινωνία για πάνω από 50 χρόνια έχουν συνδέσει την λειτουργία τους με την ανάπτυξη, την ευημερία, την προοπτική. Δε θα τους επιτρέψουμε να τα σβήσουν μονοκονδυλιά, ελέω των εκάστοτε ευκαιριακών συμφερόντων. Ας αρχίσουν να αποδίδουν στα ζητήματα – αιτήματά μας, τη σοβαρότητα και την σπουδαιότητα που τους αναλογούν.

Για όλα αυτά: ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΜΟΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΤΙΚΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου